CapRidzii

CapRidzii

0 135

Este faza pe care a atins-o cazul Ridzi, care a ajuns la capridziile prezidentiale. Astazi, pedelistii trebuie sa decida care este pozitia unitara a partidului fata de ministresa care a prapadit aproape 700.000 de euro pe Zilele Tineretului, care ii mananca acum noptile. Grea decizie la sedinta PD-L, dupa ce, grabiti sa anticipeze capriciul presedintelui in cazul Monica Ridzi, maharii partidului au lasat sa scape catre presa ba varianta in care i se cere demisia, ba, dimpotriva, cea in care se va face zid in jurul ei, precum facea altadata PSD-ul in jurul lui Bivolaru si al furturilor lui din banci.
Dovada ca nu ajunge sa vrei sa faci pe plac sefului de la Cotroceni. Trebuie sa te mai pui si de acord cu restul supusilor. Altfel, din exces de zel, te trezesti ca unii ii cer capul,. in vreme ce altii nu pot trece peste relatia care ii leaga pe Basescu si fiica de controversata Ridzi.
Tocmai teama de a nu gresi in anticiparea pohtei lui Traian Basescu este si motivul pentru care pedeleii sunt oarecum dezbinati in privinta Monicai. Printre greii partidului, suficient de cocosati de raspunderea de a face ca guvernarea sa para un act inteligent si eficient de combatere a crizei, un scandal despre cheltuirea/furtul unor bani era ultimul lucru de care aveau nevoie. Pe de alta parte, fara solidaritatea de partid in jurul unuia din membrii PD-L ai Cabinetului se duce dracului imaginea pedelista de guvernare coerenta.
Matematica aspra de astazi va arata unde se vor contabiliza mai putine minusuri.
Indiferent de rezultatul votului, cazul Ridzi a adus inca de la inceput in sanul partidului si in masele de alegatori de o doza consistenta de confuzie. Daca Tineretul de care a fost pusa sa se ocupe Ridzi insemna pentru popor patura larga a junimii mioritice, pentru pedelisti era clar si litera din biblia de partid ca Monicai i-a fost data in grija partea tanara a familiei Basescu.
Asa ca Ridzi de la Tineret nu e neaparat aia cu destinele adolescentei, ci aia care cheia de la Cabinetul 3.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.