Capodopera rossiniana la Opera Brasov

Capodopera rossiniana la Opera Brasov

0 63

Sambata, 7 iunie 2008, incepand cu ora 18.30, Sala Operei din Brasov va fi gazda spectacolului „Cenusareasa”, capodopera rossiniana in regia lui Carmen Dobrescu. Libretul operei lasa oarecum la o parte magia basmului, acesta ramanand mai mult ca o sugestie. Desi opera si baletul au preluat povestea inaintea lui Rossini, acesta a dezvoltat-o intr-o stralucitoare comedie.
Pentru Opera Brasov, aceasta capodopera rossiniana este o mare provocare, o adevarata piatra de incercare, careia solistii ii fac excelent fata, datorita tehnicii vocale si jocului lor scenic.
Spectacolul din 7 iunie este unul cu totul special. Aceasta „Cenusareasa” a lui Rossini inseamna si DEBUT si BUN–RaMAS pentru marele si experimentatul dirijor francez JEAN-MARIE JUAN. Dupa acest spectacol, Maestrul, cu multi ani de activitate la pupitrul Orchestrei Operei Brasov se va intoarce in Franta.
Un alt debut, ca solist de data aceasta, este o alta extraordinara voce, deja cunoscuta si apreciata de public – mezzosoprana Carmen Topciu. Alaturi de ei, Anda Pop, Mihai Irimia, Valentin Marele, Dan Popescu Mugur Curelaru, vor face pentru dumneavoastra un spectacol eveniment, asa cum Opera Brasov si-a propus si a reusit.
Pret bilete: 15, 10 lei. 5 lei pentru elevi, studenti si pensionari. Pensionarii au intrare libera (fara loc asigurat).
Biletele se vand la sediul Operei din str. Bisericii Romane nr. 51, tel. 0268-419380 si la Agentia Operei din str. G. Baritiu nr. 20, tel. 0268-471889

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.