Capitalul CEC a fost majorat

Capitalul CEC a fost majorat

0 201

Dupa esuarea privatizarii de saptamana trecuta, Guvernul a decis majorarea capitalului social al CEC cu aproximativ 150 de milioane de euro si reorganizarea bancii incepand de anul viitor, a anuntat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.


?


„Vreau sa repunem CEC intr-o pozitie buna pe piata, astfel incat sa putem oferi oamenilor cu venituri modeste posibilitatea de a lucra cu o banca de incredere, moderna care sa ofere acelasi tip de servicii ca si alte banci”, a afirmat premierul.


?


Seful Executivului a aratat ca incepand cu 2007 vor fi derulate programele de plati directe in agricultura, iar CEC, care are o retea foarte bine dezvoltata in mediul rural, se poate implica in aceste programe.


?


Premierul Tariceanu a spus ca Guvernul a dorit privatizarea CEC insa „nu in orice conditii”.


?


„Cu aceasta decizie incheiem o etapa. In 2007 vom incerca sa reorganizam banca pentru a-i da o forta suplimentara, dinamism si pentru a se putea adapta la provocarile si competitia de pe piata”, a subliniat primul-ministru.


?


“As dori ca CEC sa inceapa sa lucreze ca o adevarata banca, sa faca programe pentru finantarea constructiei si cumpararea de locuinte pentru categorii de persoane cu venituri reduse, sa acorde microcredite IMM-urilor.? Sa nu adopte o formula elitista, ci una populara pentru toti romanii”, a adaugat premierul.


?


Raspunzand unei intrebari, seful Executivului a precizat ca se va putea incerca privatizarea CEC prin listarea la Bursa insa „este prematur sa discutam in aceasta faza”. O varianta pentru privatizarea CEC ar fi formula similara celei de la BCR, de a atrage BERD.


?


„BERD este o banca institutionala, europeana si care ar putea sa ajute la restructurarea bancii, la ridicarea prestigiului si valorii acesteia in vederea unei ulterioare privatizari”, a aratat premierul Tariceanu.


?


Ministerul Finantelor Publice, in calitate de unic actionar al Casei de Economii si Consemnatiuni, va majora capitalul social al acestei banci cu suma de 500 milioane lei noi, potrivit actului normativ adoptat astazi de Guvern. Capitalul social al CEC se va majora prin emiterea de noi actiuni cu valoarea nominala? actuala, respectiv 100 lei/actiune. Suma destinata majorarii capitalului social al CEC provine de la bugetul de stat si va fi platita pana la 31 decembrie 2006 in contul CEC S.A. Pentru asigurarea fondurilor, se suplimenteaza bugetul Ministerului Finantelor cu suma de 500 milioane de lei. Cheltuielile si deficitul bugetului de stat pe 2006, rezultate din plata efectuata de Ministerul Finantelor pentru majorarea capitalului social al CEC se acopera din sumele existente in contul curent general al trezoreriei statului din fondurile incasate din privatizari.


?


In prezent, CEC S.A. are capitalul social de 149,7 milioane RON, o retea de 1390 de unitati si 7.100 de salariati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.