Capitalismul, bun sau rău !?

Capitalismul, bun sau rău !?

2 520

Capitalismul este un Sistem, este, cu alte cuvinte un întreg. Nu puteți atinge o parte a acestuia fără a dezechilibra restul, totul, întregul. Cei ce guvernează acest Sistem, ( Matrix ) în loc să-l lase să se regleze de la sine, au vrut să-l corecteze ei ( am mai văzut asta undeva nu demult ) și să prevină astfel crizele curative de distrugere periodică, prin injectarea de credite, o stimulării financiară artificială.
Rezultatul : capitalismul, acest sistem care funcționa destul de bine până prin anii 90, nu doar că a fost pervertit ci a devenit chiar ilegitim.

Văzută toată treaba de pe Sirius însă, Capitalismul este un moment din istorie, un produs al istoriei. Care s-a dovedit a fi un sistem bun de producție, dar un destul de prost distribuitor de rezultate. Nu am găsit altul mai bun până acum însă. Dar am găsit unul mai rău: Capitalismul financiar.
Combaterea capitalismului financiar este, devine, o luptă necesară, progresistă, revoluționară dacă vreți. Acest nou tip de capitalism, financiar, este fără îndoială momentul istoric pe care-l trăim noi acum, fără ca acest lucru să fie conștientizat de cei ce-l practică. Iar tot efortul de a ascunde acest lucru, face ca el să supraviețuiască și să se reproducă mai departe, să se dezvolte. Cum !? Ei bine, în detrimentul omului, pe spatele lui.

Omul si banul - Jacques Ellul

De aceea dar nu numai, Capitalismul financiar, trebuie să o spunem răspicat, este ilegitim. Ilegitim pentru că a fost pervertit, iar un sistem pervertit, invariabil devine unul pervers. Ilegitim pentru că nu mai este un sistem liber ci unul sub control, controlat de inși incompetenți care dețin controlul financiar și își imaginează că totul poate fi manipulat cu bani. Trebuie să recunoaștem că până acum au reușit. Un bun exemplu este presa miluită cum zice Cristoiu, ca să nu zică presa mituită.

Cauza finală a perversiunii Sistemului nu este Capitalismul; este captarea monedei și gestionarea ei de către o clasă plutocratică, aliată funcționarilor publici, politicienilor profesioniști, iar mai nou trusturilor de presă și organelor represive, poliție, jandarmerie, poate chiar armata, singurii beneficiari ai acestui hold-up. (H.P.)

Sursa: Incorect Politic & HoratiuMP:

COMENTARII

    • Uite lecție de economie pentru to(n)ți →→ Banca Angliei şi-a început activitatea în anul 1694. Regele Angliei avea nevoie urgentă de bani ca urmare a războiului cu Franţa. Bijutierii i-au „împrumutat” 1.2 milioane de lire sterline (o sumă inimaginabilă la vremea aceea) în anumite condiţii:
      a) Dobânda să fie 8% Să nu uităm că până atunci împrumutarea banilor cu dobândă era pedepsită cu moartea.
      b) Regele trebuia să le ofere bijutierilor Carta Regală care să le permită acestora să înfiinţeze banca şi să ofere împrumuturi.
      Până în acel moment toate operaţiile de eliberare a cecurilor pentru sume care depăşeau depozitele reale constituite erau ilegale. Carta Regală le-a încetăţenit. În 1694 William Patterson a primit această Carta Regală.
      Citate din diverse surse:
      „Băncile crează bani. Ar fi eronat să considerăm creditul bancar ca fiind oferit din depozitele constituite în bancă. Creditul bancar determina o suplimentare a masei monetare aflată în circulaţie la un moment dat.”
      „Lupta care va continua secole şi care va trebui să o înfruntăm la un moment dat este lupta oamenilor împotriva băncilor”
      „Pe mine mă sperie faptul că cetăţenii simpli nu vor să ştie că băncile pot crea şi distruge banii după cum doresc, cât şi faptul că băncile controlează creditele naţiunii şi astfel ele conduc politica guvernului şi controlează destinele oamenilor.”
      „Nu există o metodă mai directă de a controla o naţiune decât prin intermediul sistemului său de creditare (bani).”
      „Capitalul trebuie să se protejeze în toate modurile posibile prin combinare şi prin legislaţie. Datoriile trebuie colectate, bondurile şi ipotecile trebuie executate cât de repede este posibil. Atunci când prin procedee legale oamenii de rând îşi pierd căminele ei devin mai docili şi mai uşor de guvernat de mâna forte a guvernului, sub controlul marilor finanţişti.”
      „Ca munca plătită să aibă loc, trebuie să existe patru elemente:
      1. Propriu-zis treaba care trebuie să fie făcută.
      2. Materialele necesare.
      3. Forţa de lucru care să execute această muncă.
      4. Banii cu care munca depusă să fie plătită.
      Dacă un element din cele patru lipseste, nu poate fi efectuată munca. E un sistem care se regleaza automat. Dacă exista volum de lucru, materiale şi muncitori, nu ne rămâne decât să creăm banii. Destul de simplu.”
      „Întrebaţi-vă singuri de ce au avut loc recesiunile. Singurul element care lipsea comunităţii erau banii cu care să cumpere produsele şi serviciile. Forţa de muncă exista. Se găsea de lucru. Materialele nu au dispărut în neant, iar produsele erau disponibile în magazine sau puteau fi produse în schimbul banilor.”
      „Cei puţini care înţeleg sistemul (de cecuri şi credite) vor fi sau foarte interesaţi de profiturile pe care le aduce, sau atât de dependenţi de avantajele acestuia, încât de la aceştia nu ne aşteptăm la nicio obiecţie. Pe de alta parte, marea masă a oamenilor va fi incapabilă să înţeleagă imensele avantaje pe care le obţine capitalul de la sistem şi-şi va duce povara fără griji şi, posibil, fără să înţeleagă că acest sistem le este ostil.”
      Problemele noastre nu vor dispare cât timp nu o să corectam sistemul de emitere (creare), distribuţie şi de circulaţie a banilor. Imediat ce această problemă va fi rezolvată, multe lucruri se vor aşeza la locul lor. În acest sens, este imperios necesar ca oamenii să conştientizeze despre ce este vorba. Foarte puţini cunosc şi încă mai puţini înţeleg problema. Aprofundaţi şi analizaţi singuri subiectul.
      „În Statele Unite emiterea de monedă este controlată de Adunarea Rezervei Federale. Aceasta nu e un organism guvernamental, ci o adunare a bancherilor particulari. Mulţimea crede că Rezerva Federală ţine de organele de conducere federale. Dar nu este aşa. … În 1913 Preşedintele Woodrow Wilson a semnat un decret prin care a înfiinţat Rezerva Federală şi a condamnat poporul american la sclavia datoriilor care se va termina doar atunci când poporul se va deştepta din letargie şi va pune capăt acestei tiranii avare.”

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.