Capitala europeana a mediului curat

Capitala europeana a mediului curat

0 195

La runda finala in intrecerea pentru capitala europeana a curateniei sau, mai bine zis, a mediului curat, s-au calificat opt din cele 35 de orase pornite in intrecere: Amsterdam, Bristol, Copenhaga, Freiburg, Hamburg, Muenster, Oslo si Stockholm. Competitia este foarte grea pentru ca standardele sunt foarte inalte.
La inceputul lui 2009 se va intruni un juriu format, printre altii, din reprezentanti ai Comisiei Europene, ai Agentiei Europene pentru Mediu si ai unor reprezentanti a regiunilor din care fac parte orasele finaliste.
In aceasta finala pentru desemnarea „Capitalei verzi a Europei” se vor alege capitalele pentru anii 2010 si 2011.
Alegerea acestor capitale se va face de acum inainte in paralel cu alegerea „Capitalei culturale a Europei”, care fiinteaza de aproape 30 de ani.
Aceasta actiune are ca scop impulsionarea oraselor din cadrul Europei sa-si ridice nivelul masurilor pentru protectia mediului si, prin aceasta, a nivelului de trai al locuitorilor, in contextul in care 80% din populatia europeana locuiesc in mediul urban.
Ii rog pe stimatii cititori sa ghiceasca – au voie de trei ori – cand si un oras din Romania va participa la o asemenea intrecere si va aspira la un asemenea titlu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.