Canotajul a adus o nouă medalie României : ,,argint” pentru Cozmiuc și...

Canotajul a adus o nouă medalie României : ,,argint” pentru Cozmiuc și Tudosă, la dublu rame

0 85

 Echipajul format din Marius Cozmiuc, 28 de ani și Ciprian Tudosă, 24 ani, a câștigat medalia de argint în finala de dublu rame de la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020. Încă o medalie de argint pentru delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020. Sucevenii Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au încheiat cursa cu un timp de 6:16,58, clasându-se pe locul doi. Medalia de aur a fost cucerită de Croația, care a încheiat cursa în 6:15.29, iar bronzul a revenit echipajului din Danemarca, cu timpul 6:19.88. Medalia de argint câștigată de Cozmiuc și Tudosă este a patra pentru România la JO 2020, după aurul luat de barca dublu vâsle și medaliile de argint cucerite de Ana Maria Popescu și echipajul de patru rame. Ultima oară când canotajul român a adus cel puțin 3 medalii la Jocurile Olimpice a fost în 2004, la Atena. Atunci, trei bărci de la feminin, printre care cea de 8+1, au luat aurul.

Cu mare interes a fost așteptată finala de înot, 100 m. Sportivul român David Popovici s-a clasat pe locul 7 în finala probei, cu timpul de 48 de secunde și 4 sutimi. Titlul olimpic a fost câștigat de americanul Caeleb Dressel, care a fost cu peste o secundă mai rapid decât Popovici și a stabilit un nou record olimpic.

La începutul lunii, Popovici stabilea un nou record mondial de juniori la Roma la 100 m liber, 47 sec 30/100, cucerind şi medalia de aur la Europenele de juniori.

În ziua a 7-a la Jocurile Olimpice de la Tokyo, adică vineri, România va fi reprezentată la canotaj, judo, înot și atletism.

Cele mai mari speranțe se leagă de finala la 8+1 feminin la canotaj, unde România se numără printre candidatele la medalie.

David Popovici concurează în seriile la 50 de metri, ale competiției de înot. Vineri încep și întrecerile de atletism, iar Alin Firfirică este primul atlet sportiv care va încerca să ajungă într-o finală, la disc.

03:45 ATLETISM  aruncarea discului, masculin, calificări: Alin Alexandru Firfirică

04:05 CANOTAJ, 8+1 feminin, finală: Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea

05:00 JUDO, cat. +100 kg masculin, primul tur: Vlăduţ Simionescu – Ali Omar (Libia)

13:12 ÎNOT, 50 m liber masculin, serii: David Popovici

13:36 ÎNOT, 50 m liber feminin, serii: Bianca Andreea Costea

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.