Cannes: Politist, adjectiv, cel mai bun film?

Cannes: Politist, adjectiv, cel mai bun film?

0 103

Politist, adjectiv, ultimul film semnat Corneliu Porumboiu si prezentat vineri la Festivalul de la Cannes, este „probabil cel mai bun film, care da pronosticurile peste cap, desi a fost prezentat in afara competitiei”, considera criticul britanic de film Nigel Andrews, intr-o cronica relatata in cotidianul Financial Times.
„Din tara care ne-a adus filmul castigator al Palme d’Or in 2007, 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, vine acum o alta opera de arta. Scenaristul si regizorul Corneliu Porumboiu s-a jucat inspirat cu formatul procedural din politie, iar scenele de realism, cand politistul erou jucat de Dragos Bucur urmareste o banda de tineri care vand droguri, fac loc unui dialog culminant in biroul sefului de politie”, comenteaza criticul.
„Daca Jaques Derrida, (filosof francez considerat parintele deconstructiei), ar fi facut un film politist, acesta ar fi fost Politist, adjectiv. In intregul film este vorba de fapt despre semne si semantica.”
Politist, adjectiv, ultimul film al lui Corneliu Porumboiu, prezinta, intr-o ora si 55 de minute, povestea unui tanar politist din provincie care isi pierde increderea in legile pe care trebuie sa le aplice. Dragos Bucur, protagonistul filmului, joaca alaturi de Vlad Ivanov, Cosmin Selesi si Irina Saulescu.

La Festivalul de Film de la Cannes, Politist, adjectiv concureaza in cadrul categoriei Un Certain Regard, alaturi de Amintiri din Epoca de Aur, un colaj de filme scurte regizate de Oana Uricaru, Hanno Hofer, Razvan Marculescu, Constantin Popescu si Cristian Mungiu. Amintiri din Epoca de Aur va avea premiera pe 19 mai.

Sursa: HotNews.ro

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.