Cannes – festivalul a ineput

Cannes – festivalul a ineput

0 58

Aseara s-a auzit uvertura celui de al 61-lea Festival al Filmului de la Cannes. Cuvantul de deschidere l-a rostit binecunoscutul Claude Lansmann.
Momentul a fost precedat de o parada neoficiala a numeroase staruri de cinema, printre ele pasind pe covorul rosu cunoscutii Dennis Hpper, Eva Longoria sau Cate Blanchett.
Primul film de lung metraj prezentat in cadrul concursului a fost productia braziliana “Blindness”, cu Julianne Moore in rolul principal, filmul fiind unul din cele 22 de filme ce vor intra in competitie in urmatoarele zece zile.
Vor prezenta filmele lor, printre altii, cunoscutii regizori de marcaSteven Soderberg, Clint Eastwod, Charlie Kaufman sau Wim Wenders.
La aceasta editie presedintele juriului este Sean Penn, care a declarat in cuvantul de deschidere ca la acest festival sunt rezentate “intoteauna file mari si actori ari.
Duminica, 25 mai, Robert de Niro va inmana trofeul castigatorului din acest an.
Steven Spielberg si Woody Allen isi vor prezenta, inafara concurului, filmele “Indiana Jones” si “Vcky Cristina Barcelona”.
La festivalul din acest an si-au anuntat prezenta 31.000 de oameni de film si rerezentanti ai mass-media.
Deasemenea este asteptata prezenta cunoscutilor actori Brad Pitt, Angelina Jolie, Harrison Ford, Arien Brody si Natalie Portman.
Asteptam cu nerabdare eventualele surprize din aest an

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.