Caniculă în toată țara, dar și ploi torențiale și vijelii!

Caniculă în toată țara, dar și ploi torențiale și vijelii!

0 38

ANM a actualizat avertizarea meteo de caniculă și ploi torențiale, emițând cod galben de instabilitate dar și cod portocaliu de caniculă și instabilitate atmosferică

Cod galben  

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 12:00 – 26 iunie, ora 23:00

Zone afectate: toată țara. În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

Cod portocaliu

Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină, cantități de apă importante

Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 14:00 – 26 iunie, ora 06:00. În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.

Vineri, 25 iunie, disconfortul termic se va menține Oltenia, Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei. Va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.