Canicula in iunie si iulie

Canicula in iunie si iulie

0 146

Vom avea o vara calduroasa, daca ii credem pe specialistii din domeniul meteorologiei. Administratia Nationala de Meteorologie prognozeaza in perioada mai – iulie 2007 o medie a temperaturilor lunare normala pentru aceste perioade ale anului. Insa in luna iunie maximele ar putea trece peste 32 de grade Celsius, iar in luna iulie va fi ceva mai cald decat limitele normale in majoritatea regiunilor.


Mai


Media temperaturilor din aceasta luna vor fi normale, cu maxime intre 15 si 25 grade Celsius, iar cele minime intre 4 si 14 grade Celsius. Vor fi si zile mai fierbinti cu maxime de peste 30 grade Celsius in sudul tarii. Noptile foarte reci vor avea un regim termic la limita de inghet in depresiunile din nordul si centrul tarii. Luna mai se va mai caracteriza prin averse de ploaie si descarcari electrice. Local se vor manifesta grindina si vant mai puternic sau vijelie.


Iunie


Temperaturile vor fi mai ridicate peste cele obisnuite in jumatatea nordica a tarii. In restul tarii, regimul termic va fi normal.


Maximele se vor incadra intre 20 si 30 Celsius, iar cele minime intre 7 si 17 grade Celsius. De asemenea, vor fi zile foarte calde cu maxime de peste 32 grade Celsius in sudul tarii. Cele mai reci nopti vor avea minime de 5 grade Celsius in depresiunile din centrul si nordul tarii. In ceea ce priveste precipitatiile, se vor inregistra cantitati normale, insa cu tendinta de deficit in estul tarii. Si in aceasta luna se vor semnala averse de ploaie, vant mai puternic sau vijelie si local grindina.


Iulie


In aceasta luna va fi mai cald decat in mod obisnuit in toata tara. Maximele se vor incadra intre 21 si 31 grade Celsius, iar cele minime intre 9 si 19 grade Celsius. Vor fi si zile caniculare cu maxime de peste 35 grade Celsius in vestul si sudul tarii, dar si nopti cu aspect tropical ( minime de peste 20 grade Celsius ) in sudul tarii si pe litoral. Se vor semnala precipitatii in cantitati normale, averse de ploaie, vant mai puternic, vijelie si local grindina.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.