Canicula din acest sezon este mai periculoasa

Canicula din acest sezon este mai periculoasa

0 88
Vremea frumoasa dar foarte calduroasa pentru aceasta perioada va poate aduce in cabinetele medicilor! Temperaturile caniculare inregistrate in ultimele zile i-au constrans pe brasoveni sa-si ia masuri de protectie impotriva razelor puternice. Medicii avertizeaza ca expunerea la soare fara protectie va fi mai periculoasa in actualul sezon estival fata de anii trecuti.
Temperaturile ridicate din ultimele zile i-au scos pe brasoveni din casa. Fie ca au iesit la gratar, la iarba verde sau pur si simplu la o plimbare in aer liber, oamenii au  fost nevoiti sa se si protejeze de efectele daunatoare ale soarelui.
In sezonul estival care deja a inceput se va inregistra cea mai intensa activitate solara iar nivelul radiatiilor va fi mai mare decat in anii precedenti. De aceea expunerea la soare trebui facuta cu prudenta atentioneaza medicii. Acestia recomanda in primul rand folosirea cremelor solare. In functie de tipul de ten trebuie sa folosim produse care protejeaza impotriva radiatiilor UVB cat si a celor UVA, spune Mihaela Jian, medic primar dermatolog. Folosirea cremele solare nu este insa singura modalitate in care ne putem feri de arsuri provocate de soare. Vestimentatia din material naturale, palariile, ochelarii de soare si umbrelele nu trebuie neglijata. Importanta este, de asemenea, o alimentatie bogata in antioxidanti.
Medicii recomanda evitarea expunerii excesive la soare la orele de varf intre orele 11 si 15 si consumul suficient de lichide, cel putin 2 litri de apa plata pe zi.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.