Candidatura la presedintia tarii, O competitie in interiorul USL!

Candidatura la presedintia tarii,
O competitie in interiorul USL!

0 72

Presedintele Partidului National Liberal (PNL) Crin Antonescu a declarat luni ca nu are nimic impotriva unei competitii in interiorul Uniunii Social Liberale (USL) pentru candidatura la presedintia tarii, dar a precizat ca tine foarte mult ca numele viitorului premier din partea USL sa fie comunicat foarte ferm publicului.
Intrebat ce parere are despre declaratiile recente ale presedintelui Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, care a vorbit despre o posibila rocada intre PSD si PNL la candidaturile pentru functiile de prim-ministru si presedinte al tarii, Antonescu a spus ca cele doua partide nu au de gand „sa joace sah cu premierul, cu presedintele, cu candidatul la presedintie”.
„Ca sa fie limpede, eu nu am absolut nimic impotriva declaratiilor, inclusiv impotriva declaratiei domnului Mircea Geoana (n.r. care s-a aratat dispus ca mai candideze la presedintie), ca o competitie pentru desemnarea candidatului la Presedintia Romaniei este deschisa si ca oricine are voie sa ia parte la ea, n-am nici un fel de problema cu asta. Tin insa foarte mult ca numele viitorului prim ministru al USL sa fie comunicat clar si ferm publicului, pentru ca nu stiu cand vom avea alegeri prezidentiale, dar stiu ca, in principiu, in cursul anului viitor, comasate, necomasate, vom avea alegeri parlamentare si vom avea un nou guvern.
Eu cred ca este cinstit pentru opinia publica sa stie cine va fi primul ministru, mai ales din partea unei aliante politice care are de gand sa respecte Constitutia si in care cu FMI sau cu alte institutii de felul acesta va discuta si va negocia si va decide primul ministru conform Constitutiei Romaniei care stipuleaza clar ca politica economica este condusa in tara asta de catre guvern si nu de catre presedinte”, a spus Antonescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.