Candidatul USR la alegerile prezidențiale este Dan Barna

Candidatul USR la alegerile prezidențiale este Dan Barna

0 81

Congresul de sâmbătă al USR a stabilit candidatul formațiunii politice la alegerile prezidențiale din luna noiembrie. În cursa internă pentru prezidențiabilul USR au fost înscriși liderul USR, Dan Barna, senatorul Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu. Liderul formațiunii, Dan Barna, a primit 324 de voturi din totalul de 492 de voturi exprimate. Mihai Goțiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca – 5 voturi, iar Dragoș Dinulescu – 3 voturi. Din totalul de 492 de voturi exprimate, 26 au fost nule.

Am mai făcut încă un pas în obiectivul Alianţei USR-PLUS 2020 de a guverna împreună. Au fost patru colegi în cursă, în urma rezultatelor USR m-a mandatat pe mine să reprezint acest partid. Este un rezultat care confirmă eforturile de doi ani de când conduc acest partid de a ne dezvolta şi de a creşte”, a declarat Dan Barna.


Tot sâmbătă a avut loc și Consiliul Național al USR PLUS. La finalul reuniunii, Dacian Cioloș a anunțat că a fost decis ca prezidențiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toți membrii formațiunii, în perioada 22-27 iulie. Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianței la prezidențiale.

Cioloș a mai spus că se va înscrie în competiția internă pentru prezidențiabilul PLUS. Alianța vrea să meargă pe un tandem președinte-premier la alegerile din toamna acestui an. Dacă Dan Barna va fi prezidențiabilul, atunci Dacian Cioloș va fi premierul sau viceversa.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.