Candidatii USL intre paritatea si sondaje

Candidatii USL intre paritatea si sondaje

0 76

Desemnarea candidatilor Uniunii Social Liberale la alegerile locale va tine cont de paritatea stabilita in protocolul de colaborare, indiferent de rezultatul sondajelor interne, a declarat, la Piatra Neamt, presedintele PNL, Crin Antonescu.
Intrebat cum va fi aplicata paritatea in cazul in care sondajele de desemnare a candidatilor ar dezechilibra balanta, Crin Antonescu a raspuns: „Daca, de exemplu, 40 de candidati PNL sunt mai bine pozitionati decat 40 de candidati PSD in cadrul sondajelor, se va respecta protocolul paritatii. Asa ca PNL va alege care sunt cei 20 de candidati proprii. Eu spun insa ca lucrurile sunt echilibrate, iar paritatea se va reflecta in sondaje”.
Pe de alta parte, Crin Antonescu a declarat ca protocolul USL nu are o prevedere expresa potrivit careia partidul care detine presedintia Consiliului Judetean sau primaria resedinta de judet isi va impune si candidatii.
„Trebuie sa stabilim 41 de candidati comuni la presedintia consiliilor judetene si 40 de candidati comuni pentru primariile resedinta de judet. Criteriile sunt stabilite. Dar nu s-a stabilit in niciun fel ca exista locuri de drept, desi exista presedinti de consilii judetene sau primari ai PNL sau PSD. Nimeni nu a stipulat sau s-a inteles cu cineva ca acesti oameni raman in functii sau aceste pozitii raman de drept partidelor. Este foarte probabil ca, dupa masuratori, buna parte din titulari sa ramana, si dau doua exemple: Romeo Stavarache la Bacau sau Radu Mazare la Constanta”, a afirmat presedintele PNL.

Crin Antonescu a adaugat ca fiecare partid al USL va efectua sondaje cu grile de comanda comune, urmand ca acestea sa fie comparate. Daca intre sondajele pe aceeasi sectie de vot vor aparea diferente mai mari de 5 procente, rezultatul cercetarii sociologice pe acea sectie de vot nu va fi luat in calcul.
„Ca unii presedinti din PSD ar dori sa nu mai faca sondaje pentru ca stiu rezultatul este problema PSD. Pentru noi a fost clar ce ne-am inteles si vom aplica asa. Exista mecanisme de comparare a sondajelor si mai cu seama urmatorul element care ne face sa nu ne pacalim – daca am un candidat care sta prost in sondaje imi fur singur caciula. Cu alte cuvinte, daca am 20 de gloante de tras, am sa ma bat pentru cei care stau cu adevarat bine in sondaje. Sigur ca va fi interesul nostru sa ne batem fiecare pentru candidatii care au sanse reale”, a adaugat Crin Antonescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.