Candidatii pentru Consiliul Judetean Brasov monitorizati de SAR

Candidatii pentru Consiliul Judetean Brasov monitorizati de SAR

0 118


Societatea Academica din Romania – SAR intentioneaza sa monitorizeze candidatii la alegerile pentru Consiile Judetene din 2008. Printre judetele vizate de SAR se numara si Brasovul, alaturi de Bihor, Botosani, Cluj, Constanta, Covasna, Dolj, Iasi, Timis si Vrancea, anunta Portalul de Administratie Publica. Monitorizarea candidatilor dar si a consilierilor actuali, se va face cu ajutorul unor jurnalisti din presa locala, la finalul proiectului urmand sa se faca o lista a celor cu probleme, care va fi data publicitatii, dupa modelul instituit de Coalitia pentru un Parlament Curat.


„Administratia locala este baza de putere a partidelor politice, iar la aceasta elita politico-economica din teritoriu nu ne-am uitat intotdeauna cu atentie”, a spus directorul SAR, Sorin Ionita, in conferinta de presa de lansare a proiectului organizata, luni, la sediul Grupului pentru Dialog Social.


Directorul SAR a declarat ca proiectul va fi derulat cu ajutorul unor jurnalisti de investigatie credibili din plan local, iar informatiile adunate vor fi in principal cele deja cunoscute, dar care au ramas fara ecou la centru.


Dan Tapalaga, unul dintre jurnalistii angrenati in proiect, a aratat ca demersul SAR este justificat, intrucat ?„baronii locali” care au fost vizati de presa in perioada 2003-2004 nu au disparut, ei fiind azi, fie iesiti din atentia presei, fie „camuflati” prin punerea afacerilor pe numele unor interpusi. Sar considera ca afacerile nu tocmai curate ale unor candidati, trecutul lor, ori alte aspecte trebuie aduse in atentia votantilor.


De asemenea, SAR si-a anuntat intentia de a comunica Agentiei Nationale de Integritate toate problemele de incompatibilitate sau conflict de interese sesizate la candidatii vizati, daca aceasta va deveni functionala pana la alegerile locale din 2008.


Proiectul de monitorizare a listelor de candidati pentru Consiliile Judetene va fi finantat de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, prin intermediul Fondului pentru Oportunitati Globale. Prezent la conferinta de presa, ambasadorul Robin Barnett a amintit ca, in ultimii ani, Ambasada britanica a finantat cu peste 500.000 de euro mai multe proiecte privind cresterea capacitatii manageriale si a transparentei administratiei locale, precum si pentru elaborarea unor indicatori de performanta pentru edilii locali.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.