Candidata Elena Basescu

Candidata Elena Basescu

0 95

Ajutata de droaia de lingai ai lui „taticu”, Elena Basescu si-a depus ieri, la BEC, lista cu 280.000 de semnaturi, care astfel o indreptatesc sa candideze, ca independent, la europarlamentare
„Am depus mai multe semnãturi decât am anticipat ºi decât am sperat vreodatã”, a recunoscut Elena Bãsescu, dupa ce a sosit cu intarziere la sediul BEC, adaugand ca „nu am plecat cu gândul cã trebuie sã câºtig, am plecat cu gândul cã trebuie sã încerc”, in sensul ca nu isi face sperante mari in reusita, aceasta falsa modestie facand lumea – chiar si din randul pedelistilor – sa se tavaleasca de ras in sinea sa.
Intrebata care vor fi prioritatile sale, odata ajunsa la Parlamentul European, Elena a raspuns: „In primul rand ma voi întoarce în PD-L, iar ce o sa fac la Bruxelles o sa va spun la inceputul campaniei electorale. Mai e o luna pana atunci”.
In privinta atuurilor care ar recomanda-o pentru functia de europarlamentar, mica Baseasca a spus: „Nu stiu, cred ca sunt cateva (n.a.- atuuri), dar daca vi le spun, o sa spuneti probabil ca ma dau mare”, s-a alintat Elena Basescu feciorelnic. „De ce n-ar vota-o lumea pe Elena Basescu pana la urma, mai ales cei din generaþia mea? Probabil ca vor fi destui care ma vor vota, vor fi destui care nu ma vor vota”, a continuat candidata la PE, uitand sa adauge ca de detalii se va ocupa scumpul babac.
Fosta democrat-liberala a evitat sa raspunda si intrebarii privind atuurile ce o recomanda pentru functia de europarlamentar: Ea s-a prezentat la BEC intr-un costum bejiºi a fost insotitã de tineri din staff-ul sau de campanie imbracati in tricouri albe, asemenea celor folosite de Sorin Oprescu in campania sa pentru Primaria Capitalei. Fiica presedintelui nu a omis insa nici culoarea oficiala a democrat-liberalilor, venind cu 56 de bibliorafturi portocalii, a câte 5.000 de semnaturi fiecare. „Am o slabiciune pentru portocaliu, fara sa imi dau seama am venit cu aceste bibliorafturi, probabil mi s-a intiparit. Din instinct, cand am fost sa cumpar, am cumparat portocaliu”, s-a miorlait fosta pedelista, care ar fi bine sa-i spuna lui mutu ca s-a dus sa care de la librarie la masina si apoi in birou bibliorafturi.
In legatura cu detaliile campaniei electorale, ea a spus ca inca nu au fost stabilite, mentionand insa, in legatura cu tricourile albe ale tinerilor insotitori ca „pur si simplu am vrut sa arat ca ei ( tinerii îmbrãcaþi în alb, n.a.) sunt staff-ul meu de campanie, cei care ma ajuta in campania pe strada, door-to-door. N-o sa folosesc culoarea alba. Nu mi-am facut inca materialele promotionale, nu am stabilit culoarea”,
Unii zic despre aceasta candidatura ca este un inceput de drum, dar multi vad in acest moft pasul spre suprematie basesciana asupra tarii, ceea ce ar fi deosebit de periculos pentru o democratie greu castigata si inca plutind in ape tulburi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.