Cand un sef al spionilor isi varsa gusa…

Cand un sef al spionilor isi varsa gusa…

0 432

Darren White, fostul Şef al US Secret Service Europa de Est, a pus-o pur şi simplu la colţ pe Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat lui Robert Turcescu (!!??) la UndeTV.
Întrebat ce părere are despre faptul că este nominalizată pentru un nou mandat la conducerea DNA, Darren White a spus: „Am îndoieli serioase cu privire la abilitatea ei de a fi neutră, corectă şi obiectivă” ! Pentru cei care se freacă la ochi în faţa acestei afirmaţiiDarren White vorbeşte despre faptul că majoritatea dosarelor investigate de DNA ajung în spaţiul public doar atunci cînd sînt dublate de anumite interese politice!
Vă prezentăm mai jos acest pasaj extrem de interesant, mai ales că afirmaţiile vin din partea unui fost oficial american:

Robert Turcescu:Darren, eşti familiarizat cu dosarele DNS din România? Mă refer la noile dosare făcute de DNA.

Darren White: Din păcate, Robert, probabil că nu, pentru că nu am fost la curent cu situaţia actuală din România.

R.T.: Dar crezi că DNA a făcut o treabă bună în această perioadă?

D.W.: Ştii ce, deseori oamenii pe care îi vezi anchetaţi de DNA, DIICOT şi alţii, sînt ţinte politice. Aceia sînt oamenii pe care sînt supăraţi din diverse motive. Aşadar, acele structuri, chiar şi Serviciile, SIE şi SRI, sînt deseori folosite în scopuri politice, şi nu pentru a face ceea ce trebuie să facă prin construcţia lor. Astfel, aş avea nişte dubii cu privire la legitimitatea…Darren White,

R.T.: Scuză-mă, Darren, iar avem o conexiune proastă… Poţi repeta?

D.W.: Sigur. Aş avea îndoieli serioase cu privire la legalitatea anchetelor actuale şi a celor în desfăşurare demarate de oricare dintre aceste structuri, DNA, DIICOT sau oricare alta, pentru că majoritatea ţintelor lor sînt politice. Sînt anumiţi oameni pe care ei îi au în vedere versus o investigaţie legitimă. Deci aş avea nişte rezerve în legătură cu legitimitatea investigaţiilor acestora. De obicei sînt represalii din cauza politicii! Şi nu pot dezvălui nici un secret, dar voi spune că, vorbind din experienţa personală, după ce am lucrat cinci ani în România, ştiu că majoritatea ţintelor lor sînt ţinte politice versus o investigaţie criminală legitimă!

R.T.: Bine. Crezi că doamna Kovesi trebuie reconfirmată ca şefă a DNA?

D.W.: Am îndoieli serioase cu privire la abilitatea ei de a fi neutră, corectă şi obiectivă. Am îndoieli serioase legate de asta!

R.T.: Dar probabil că ştii că doamna Kovesi are o reputaţie bună în România şi o popularitate uriaşă.

D.W.: Da, din punctul de vedere al publicului, da”.Cînd am adus specialişti împotriva corupţiei, România i-a respins pentru că românii erau prea corupţi” Afirmaţiile lui Darren White sînt oarecum surprinzătoare, avînd în vedere ce spunea într-un alt interviu,realizat de Irina Cheroiu în 22 decembrie 2015, pentru site-ul „PoliticScan”:

IRINA CHIROIU: Exact în acest moment în România sunt zvonuri că ministrul Justiției nu îi va da un nou mandat Laurei-Codruța Kovesi la conducerea DNA. Cum comentați?

Binomul DNA-SRI pozeDARREN WHITE: Știți, ar trebui să facem două lucruri: întâi ar trebui să avem un tablou corect al performanței doamnei Kovesi și apoi ar trebui să ne întrebăm cu cine o înlocuim și de ce? Care sunt opțiunile? Pentru că cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla e să o înlocuiești pe Kovesi cu cineva care e mai puțin agresiv, mai puțin inteligent, mai puțin determinat și care să nu fie obiectiv în lupta pentru prinderea corupților. Poziția de șef al DNA e importantă, deoarece România e sufocată de corupție. Încă o dată, când noi vorbeam despre a-i prinde pe infractori sau despre recuperarea prejudiciului unei infracțiuni, am adus specialiști și România i-a respins pentru că românii erau prea corupți. Când am avut conferința despre corupție și confiscarea averilor, românii n-au vrut să aibă de-a face cu noi, de teamă că vom merge după „băieții răi” și am identifica prea mulți politicieni și judecători corupți. E o situație foarte tristă. România e parte a problemei, pentru că nu le-au permis partenerilor să vină și să îi ajute să facă curățenie”.

Irina Chiroiu, cea care a realizat interviul pentru „PoliticScan”, a fost jurnalist la „Ziua”, apoi a renunţat la presă şi a ajuns consilier parlamentar la Senatul României, consilier al ministrului Educației și apoi consilier în cadrul Departamentului de Comunicare Publică al Administrației Prezidențiale! Darren White este fostul șef al US Secret Service Europa de Est şi a lucrat în România timp de 5 ani, prelungindu-şi mandatul de 3 ani de două ori. Se poate spune, deci, că ştie bine situaţia din România şi că, prin mîna sa, au trecut multe documente secrete care au fost trimise spre analiză în SUA.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.