Cand Putin doarme, Basescu are insomnii

Cand Putin doarme, Basescu are insomnii

0 166

Consumatorii de media de la noi au tresarit, desigur, citind zilele trecute citind in prestigiosul cotidian The Economist versiunea unuia dintre columnisti potrivit careia Boc si Basescu ar urma sa faca switch la finele mandatului celui din urma, pe modelul Medvedev-Putin. Chestionat pe tema asta, Traian Basescu respinge varianta avansata de catre cei de la The Economist, pe care nimeni nu-i banuieste totusi de agiamism in jurnalistica. Seful statului nu crede, vasazica in Economist. Dar Basescu nu mai crede de mult nici in Bancher, nici in Agronom, nici in Judecator, nici in Politist, nici in Dascal, nici in Politician si nici in Consilier. Semnificativ insa ca presedintele respinge comparatia Romaniei cu Rusia, nu a domniei sale cu temutul Putin, de care musai trebuie ca e sedus, cel putin pentru felul in care kaghebistul de la Kremlin reuseste sa-si conserve aura de simpatie, pe alocuri de veneratie, in timp ce guverneaza Rusia cu mana de fier, pe alocuri patata cu sange. Traian Basescu declara recent ca se va retrage din politica dupa terminarea mandatului. Suspectacii de serviciu dar si oameni de treaba de pe la noi nu prea cred in vorbele de la Cotroceni, cunoscand pohta de putere a chiriasului.
Putin, pe alta parte – care nu are timp, cu siguranta, sa afle despre comparatiile cu Basescu – a raspuns deunazi unei intrebari venite de la mujici, care voiau sa stie cine guverneaza tara in momentele in care el si Medvedev dorm. Putin l-a linistit pe curios, spunandu-i ca el si Medvedev dorm pe rand.
Tocmai la partea asta cu somnul cade comparatia cuplului Putin-Medvedev cu tandemul Boc-Basescu. Daca primii admit ca dorm pe rand si, prin urmare, soilesc pana si ei, ultimii ne-au declarat de mai multe ori ca veghea este ocupatia lor de capatai. Basescu ne-a marturisit ca lucreaza 16 ore pe zi, iar Boc s-a laudat nu o data ca n-a mai luat concediu de ani buni. Workoholicii astia doi ar fi in stare sa nu puna geana pe geana o clipa ca sa nu scape tara din ochi. Si asta ar fi cam nasol. Noi, astialalti, mai tragem nadejde sa mai atipeasca si ei uneori, sa putem trai si noi bine pe furate.
Daca ei tot n-au somn, tara s-a specializat de mult la furate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.