Cand pui boul, in urma carului si prostul sa tzina hatzurile!

Cand pui boul, in urma carului si prostul sa tzina hatzurile!

0 480

S-a făcut vâlvă mare, după ce s-a aflat că Liviu Dragnea şi UDMR-istul Szabó Ödön au majorat maximul amenzii pentru cazul în care discriminarea vizează un grup de persoane, de la 60.000 de lei (cât prevedea proiectul iniţial al lui Liviu Dragnea) la 100.000 lei. Nimeni însă nu a făcut o comparaţie privind dinamica creşterii cuantumului amenzilor, de la primul act normativ al legislaţiei anti-discriminare şi până în prezent, şi dintre raportul cuantumul amenzilor şi dinamica creşterilor salariale.

Datele sunt pur şi simplu năucitoare.dragnea o
Din august 2000 (când s-a adoptat primul act normativ legat de anti-discriminare) şi până în februarie 2016 (luna ultimelor modificări aduse proiectului “legii Dragnea”), salariile medii brute pe economie au crescut de 5,7 ori; pentru acelaşi interval de timp, cuantumul minim al amenzilor a crescut de 11 ori, iar cuantumul maxim al amenzilor de 17 ori, dacă discriminarea vizează o persoană fizică, şi de 29 de ori dacă discriminarea vizează un grup de persoane. Este incredibil că nimeni nu a sesizat până în 2013 (când a fost adoptat ultimul act normativ privind discriminările) o astfel de aberaţie.
Emoţia şi revolta vis-a-vis de “legea Dragnea” a generat “săpăturile” privind legislaţia “anti-discriminare” şi astfel se poate observa cum au evoluat cei doi indicatori: salariile şi amenzile. Pentru calculele efectuate, consecintele sunt mult mai dramatice!!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.