CAND MAIMUTA TINE COADA SUS, I SE VEDE RUSINEA!

CAND MAIMUTA TINE COADA SUS, I SE VEDE RUSINEA!

0 629
Noul  Cod Rutier a intrat in vigoare pe 6 februarie a.c. Aceasta ultima forma , vine cu o serie lunga de modificari menite sa-i sperie pe soferii inconstienti. Adica tot ce inseamna incalcare a legii va fi aspru pedepsita, in timp ce au fost introduse in Lege noi puncte care reprezinta o noutate pentru Romania.
Si pentru ca un punct amenda inseamna 10% din salariul minim brut pe economie, amenzile au crescut drastic de la 1 ianuarie. Adica un punct amenda este acum 97,5 lei, dar, pe langa aceasta crestere a amenzilor, vom simti si o crestere usturatoare a contraventiilor.
Adica daca pana acum, ca soferi, primeam 2 puncte amenda, pentru aceeasi incalcare a legii vom primi de acum 4 puncte amenda. Interesant este ca de la 1 iulie a.c. vom vedea o noua crestere a amenzilor, odata cu marirea salariului minim brut pe economie de la 975 la 1050 de lei.
Una dintre modificarile CODULUI RUTIER se refera la copii si pasageri, astfel incat Romania se aliniaza la reglementarile UE. Soferul este obligat sa le spuna pasagerilor sa-si cupleze centura de siguranta, iar daca acestia vor fi surprinsi fara centuri, soferul primeste o amenda in cuantum de 5 puncte amenda, adica in jur de 450 de lei.In plus, copiii mai inalti de 135 cm pot sta pe orice scaun din spate, numai cu centura montata, in timp ce copiii mai mici doar in scaune sau dispozitive speciale omologate. Cine isi transporta minorul in alte conditii va primi aceeasi amenda de 450 de lei.
Sanctiunile prevazute in Codul Rutier din clasa 1 vor fi amendate cu 195-295,5 lei, cele din clasa 2 cu 390 – 487,5 lei, clasa 3 cu 585 – 780 de lei, clasa 4 cu amenzi cuprinse intre 877,5 si 1.950 de lei iar cele din clasa a 5-a, cele mai grave, cu 21-100 de puncte amenda, adica 2.47,5 lei , pana la uriasa suma de 9.750 de lei.
Adica de 9 ori (!!) salariul minim brut pe economie. Daca tot incercam sa ne aliniem la prevederi europene , asemenea „cresteri” nu se refera si la salariul mediu din U.E. care pulverizeaza orice posibila comparatie…
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.