Când în România era mega-criză și se tăiau salariile și pensiile, la...

Când în România era mega-criză și se tăiau salariile și pensiile, la BNR se dădeau prime de milioane de Euro

0 614

Vă mai aduceți aminte criza economică în care s-au tăiat salariile și multe venituri au fost afectate? A fost rău, dar se pare că nu pentru toată lumea. Potrivit lui Lucian Isar, în toată aceasta perioadă de criză, BNR a dat bonusuri de performanță. Nu de câteva mii de lei, ci de zeci de milioane. De euro!

„Salariile Romanilor au fost taiate in 2010 la sugestia corifeilor locali (FMI a recunoscut ca nu a fost ideea lor). Propunerea de reducere a pensiilor nu a trecut de Curtea Constitutionala. Greselile de politica monetara si de credit au facut ca Romania sa revina la nivelul de Produs Intern Brut (PIB) de la sfarsitul lui 2008 de abia la sfarsitul anului 2014. O criza prelungita.

Ai probleme de barbatie? Iata o metoda vicleana de a rezolva problema! In toata aceasta perioada de criza, BNR a dat bonusuri de performanta. 
Aproximativ 28,4 milioane de euro pe intreaga perioada de criza. 
Economia reala a fost afectata major si a pierdut pe langa companii si locuri de munca si 28% din PIB (42 miliarde de euro) in crestere reala. 
Bonusul incasat de BNR este de 0,7 la mie din performanta “negativa”, 1 milion de euro la 1,5 miliarde de euro de Produs Intern Brut pierdute.

Inainte de criza, deloc surprinzator, BNR a facut profit sporadic.
In 26 de ani, majoritatea anilor sunt pe pierdere, acoperiti de la bugetul de stat. Unii angajati BNR considera ca li se cuvine bonusul pentru auto-apreciata performanta, desi conform legii, singurul criteriu de performanta al BNR a fost ratat in 11 din ultimii 12 ani. 
Bonusurile acordate pe ani, platite in anul imediat urmator:
– 2009, 7 milioane euro bonus (link aici )
– 2010, 28,3 milioane ron bonus (link aici )
– 2011, 6,6 milioane ron bonus (link aici ) loading…
– 2012, 14 milioane Ron bonus (link aici )
– 2013, fara bonus datorita pierderii dar au crescut salariile cu 17 milioane ron (link aici)
– 2014, 28,7 milioane Ron bonus plus fond propriu pentru investitii (link aici )

BNR rateaza singurul obiectiv din statut. 
BNR a afectat economia reala dramatic prin greselile intentionate de politica monetara si de credit.
* 350 mii de companii au intrat in insolventa pe fondul crizei artificial declansate, amplificate si prelungite. Bonusul de performanta stă bine în limuzinele de 1 milion de euro (5 bucati).
* 1 milion de euro bonus pentru aproximativ fiecare punct procentual de PIB pierdut in acesti ani (1% PIB reprezinta aproximativ 1,5 miliarde de euro). Merita, asa cum spunea angajatul BNR”, a precizat acesta. – sokant.ro

de Eurohttps://www.gazetadeinformatii.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.