Cand esti mic si mai esti si prost, toate ti se intampla...

Cand esti mic si mai esti si prost, toate ti se intampla numai tie

0 129

„Cand esti mic si mai esti si prost, toate ti se intampla numai tie!”
Tema de fata certifica docilitatea tembela a guvernantilor si politicienilor de toate culorile din Romania, iresponsabila lipsa de pozitie fata de solicitari marsave a Marelui licurici. Si nu numai, pentru ca ni s-au intamplat multe, s-au comis adevarate rapturi in economia Romaniei sub motivatia acceptarii unor conditionari pentru intrare in UE sau NATO.

Asa, ca exemple minore, Nastase a motivat vanzarea pe maruntis a Petrom-lui ca santaj UE. 
Nenorocitul contract Bechtel a fost invocat de Nastase tot pe varianta cu licuriciul si… toate marile jafuri au urmat acelasi drum!
Marile privatizari, multe cu protocoale secrete, au fost anuntate ca avand aceeasi stampila, de conditionare externa vestica. Dar nimeni nu s-a intrebat pe-atunci, cum dracu multe din valorile nationale au ajuns la rusi, cei de care fugiram!

După o droaie de ani am inceput sa ne dam seama ca nu noi am batut la poarta UE sau NATO, ci ei aveau un interes major sa intinda plasa peste intreaga Europa de Est. Daca n-ar fi fost asa, puteam noi sa batem pana la Sfantu-asteapta, pentru ca nu ne-ar fi auzit nimeni.
Cam la fel cum ne-a vandut Churchill lui Stalin, pe un servetel de sters mucii!

In logica lucrurilor si, mai ales, in consacrat mecanism al economiei de piata, cand s-au deschis granitele s-au repezit spre noi cei care au putut, adica cei validati drept criminali economici. Ei au constituit avangarda intereselor numeroaselor organisme internationale care urmau a pustii terenul. Si, ca peste tot pe unde au mai fost, au cautat cozi de topor, oameni de nimic strecurati in organismele de putere ale unei tari infrante inainte de a lupta. Si au gasit, acoperiti sau descoperiti, toti o apa si-un pamant!
Asa ca, fara prea multe explicatii, totul in Romania si cu Romania s-a transat cu perdea, motivatia pentru prostime venind in intampinarea doleantelor majoritare de incuscrire cu Occidentul, acolo unde cainii umblau liberi si cu covrigi in coada!
Totul a sunat rational si in tema cu muzica la moda care incanta boboru’, cel devenit in scurt timp masa de manevra pentru tot felul de aparatnici. Romania s-a transformat intr-o forma flasca de care toti au inceput a trage dupa cum le era voia… in conditiile in care consilierii CIA si ai altor aliati locuiau inca de prin ’91-’92 pe langa cabinetele sefilor serviciilor secrete de la Bucuresti!

Adevarul crud este ca romanii au fost mintiti si totul s-a derulat pe credulitatea prostimii care nu s-a ridicat mai sus de amerindienii pacaliti la vremea lor cu bilute colorate.
In ’90 era necesara mentenanta in diplomatia existenta si apreciata extern ca valoroasa, negocieri vigilente cu sacalii pregatiti de jaf si acceptarea de conditionari pertinente, in baza dreptului international. In locul lor s-a instaurat haosul, exact regia potrivita pentru distrugere, profit sectar si alienare sociala viitoare.
Atunci s-a rupt tara, in program verificat de injosire si distrugere a valorilor unui popor care, desi trecut prin lipsuri si renuntari, construise ceea ce multe tari n-au avut niciodata, adica independenta financiara!
Asa ne trebuie, daca n-am fost cuminti !”

Mugur Preda

FIAT LUX în gândirea ta, îți spune,

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.