Când Dumnezeu vrea să te piardă, mai întâi îți ia mințile…

Când Dumnezeu vrea să te piardă, mai întâi îți ia mințile…

0 46

Senilitatea blanda a lui Joe Biden s-a răspândit la întregul Establishment de la Washington si Londra, mai repede decât COVID-ul la vaccinații cu doze multiple. Că nu Biden mai conduce America devenise limpede din primele saptamani ale mandatului. Dar exista speranța că măcar păpușarii din spatele lui vor dovedi glagorie și bun-simț politic. Nu a fost așa. Speranțele s-au spulberat dupa retragerea catastrofală din Afganistan, care a atârnat un semn de întrebare, mare și cocoșat, deasupra pretențiilor de hegemon mondial ale Statelor Unite.
Monumentala eroare politică de a… împinge Rusia să invadeze Ucraina, amenințând Moscova cu pericolul real al aderarii Kievului la NATO a desăvârșit dezastrul: a împins Rusia în brațele Chinei și a grăbit coagularea unui al doilea pol de putere mondial, anti-american.
Asta s-a vrut?
Consecinte; au făcut posibile colaborări între mari rivale, precum India și China; au revitalizat țara cu cele mai bogate rezerve petroliere din lume – Venezuela, legitimând un dictator ca Maduro; au permis Iranului să devină putere nucleară; au adâncit falia din interiorul NATO, consolidând relația Turcia-Rusia etc.
Însă cea mai mare „performanță” a administrației Biden este că, în mai puțin de doi ani, a pus nu doar Statele Unite, ci și întregul Occident la pământ. L-a adus în stare de mizerie. Frig, întuneric, sărăcie…
„Oaminii”…lui Ceashca sunt îndemnați să se spele mai puțin și la iarna să se încălzească cu vreascuri din pădure. Nici lui Ceaușescu nu i-a trecut așa ceva prin cap… 
Occidentul 2022 miroase a Coreea de Nord ?
Dar Occidentul NU ESTE, n-are cum fi Coreea de Nord. Oamenii nu sunt alienați ca la Phenian. Nu fac nici crize de isterie de … dragul conducătorilor. Cu tot drogul… liberlizat, progresist, cu toată frica instalată sistematic de mașinăria de propagandă la care contribuim, ca romani asociati etern Americii, adevarati occidentalii sunt încă cetățeni, nu sclavi. Creierele nu ne-au fost spălate.
Și acum încep să se dezmeticească. Rapiditatea cu care se instalează criza, agresivitatea cu care ne sunt amenințate viețile și viitorul copiilor, grăbesc… Trezirea. 
Civilizația occidentală doar pare ca se află în pragul colapsului.Este greu de crezut că lucrurile pot continua astfel. Fie are loc o schimbare politică, de sus în jos, fie o revoltă, de jos în sus. Ca in romanele proaste de istorie… peștele de la cap se împute!

Cum ar veni, Occidentul se împute de la cap – America și America de la Washington. Iar Washingtonul de mult pare ca se descompune… Si tot asa! Dar nu ca un lepros ce își pierde mădularele pe drum… 
Institulele de sondaj au amușinat posibila schimbare: îl îngroapă pe usor  „ghidonatul” Biden și îi relustruiesc steaua lui Trump. Presa mârâie la Stăpân și dă să muște mâna care a hrănit-o. Sub spectrul falimentului, Hollywoodul se scutură de progresism și se întoarce la eroii clasici din epoca de aur…
Top Gun este un simptom mult mai puternic decât pare. E floarea care anunță primăvara. Dar mai ales americanii de rând parca s-au săturat… Bogăția pe care stăteau cocoțați și dădeau cu tifla restului Lumii a dispărut ca prin farmec. Nu se mai găseseste oare lapte praf pentru bebeluși și tampoane pentru femei ?
Fabricile de alimente ard prețurile. Fermierii din marile ranchuri texane vor să scape de vite. Exploatările petroliere se pot închide. Deși stau pe o mare de petrol, americanii nu  mai au bani de benzină? Legendarele lor autostrăzi pe care poti străbate țara de la un ocean la altul, au ajuns, la prețuri inaccesibile?

Peste noapte, v-ati gandit? America nu putea deveni prea mare si scumpa pentru majoritatea cetățenilor ei. Până mai ieri, eram pesimisti. Nu credeam că o schimbare mai este posibilă în America. Deci, nici în restul Occidentului.
Nu credeam că eficientul Trump mai are șanse reale să revină la Casa Albă… dacă „Sistemul” a putut realiza cea mai mare fraudă din istoria Americii, chiar sub nasul lui Trump, răsturnându-l de la putere…
Astăzi, însă, nu vedem cum  schimbare din asta, pe sub masa, maieste posibilă,ci  că ea se va produce nasol…candva, cu certitudine. 
Regimul de la Washington doar pare ca a luat-o razna. Ca nu se mai poate auto-controla și face greșeli. Aiurea ! Americanul de rând, cât e el de simplu și de naiv, a văzut că, din spatele lui Biden, ținut împăiat în geamul Casei Albe, langa cele două…  Kamala și Pelosi, se ițesc ochii oblici ai lui Mao și mustața lui Stalin … Americanul, cât e el de simplu și naiv, când aude de comuniști, pune mâna pe armă…(anonimul sanatos – ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.