Cand Dumnezeu nu bate cu parul, deconteaza generalul Oprea…

Cand Dumnezeu nu bate cu parul, deconteaza generalul Oprea…

0 498
Moartea poliţistului Bogdan Gigină i-a schimbat destinul generalului Oprea. Vicepremierul Oprea s-a trezit peste noapte fără putere. Contestat în stradă, liderul UNPR a rămas stăpân peste un partid renegat acum de toate forţele politice.
Ajunsă la 60 de parlamentari prin acţiunile de racolare, oastea generalului Oprea şi-a transformat liderul într-un personaj-cheie pe scena politică. Cu stabilitatea Guvernului Ponta la degetul mic şi curtat intens de liberali pentru o eventuală trădare, vicepremierul şi-a permis să adopte poziţii de forţă în relaţia cu PSD.

Destinul politic al Generalului Oprea s-a derulat însă pe repede-înainte, cu viteza coloanei oficiale care i-a grăbit pieirea poliţistului Bogdan Gigină.

Oprea şi-a pierdut influenţa, devenind fără să vrea liderul unui partid nefrecventabil. Criticat de Liviu Dragnea!! – cu care primul a „aranjat”caderea lui Ponta -, pentru lipsa de responsabilitate, Gabriel Oprea şi-a anunţat capitularea.
„Eu personal nu voi mai face parte din niciun Guvern”, a fost mesajul generalului… pana la prim ocazie !! A admis totuşi că UNPR încă mai speră să-şi păstreze puterea.victor-ponta-gabriel-oprea
„Partidul va intra în negocieri pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentala!”,crede invartitul OPREA.
Rămâne de văzut cine va risca să-şi asocieze imaginea cu oastea de stansura a generalului în actualele condiţii. O uşă deschisă a lăsat Liviu Dragnea, care a dezvăluit că PSD vrea să păstreze guvernarea chiar şi după demisia lui Ponta.
UNPR poate susţine noul Guvern ca orice partid parlamentar. Nu am avut o discuţie în amănunt despre cum va fi format noul Guvern”,
  a explicat liderul PSD. Un viitor Guvern al aceleiaşi coaliţii ar depinde însă exclusiv de susţinerea Uniunii, în contextul în care sprijinul ALDE şi al minorităţilor n-ar fi suficient.
Ar exista astfel varianta unui acord de susţinere parlamentară a unui Guvern PSD, fără ca UNPR să aibă posibilitatea de a da miniştri. O alianţă cu acest partid ar fi o piatră de moară şi pentru liberali, care susţin însă ideea anticipatelor.
Pe termen lung, marea problemă a UNPR vor fi alegerile parlamentare din 2016, în cazul în care partidul lui Oprea ar fi nevoit să candideze în premieră pe liste proprii.
„Sunt solidar cu Victor Ponta, ne-am dat demisia, suntem o echipă guvernamentală. UNPR nu îşi schimbă cu nimic politica, rămâne un partid unit şi care se ţine de cuvânt. Îl sprijinim pe preşedintele României pe probleme de securitate naţională.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.