Când dezgropi morții din cimitire pentru a-i mitralia, ceva grav se întâmplă...

Când dezgropi morții din cimitire pentru a-i mitralia, ceva grav se întâmplă în Europa!

0 159

Daca nimereai, vara trecuta, din înțâmplare in Piata Victoriei, puteai sa te trezesti în plin miting. Lume multă, să tot fi fost la inceput vreo două mii de oameni…
Dotati cu tot ce trebuie, ca la Belgrad: vuvuzele, trompete, petarde, bolovani si pietre din caldarim, setul complet de lozinci din gama „Muie Vucici”…sau Muie PSD” etc. De la tribuna improvizată, un individ care părea reîncarnarea revolutionarului …vestit prin 199o. Dincă – gogosarul cu portavoce din Piata  Univesitatii 90′. Doar ca ăsta, oratorul „modern” de azi, bine „sustinut vocal„, avea un discurs ,,pollitical-correct” impecabil: vorbe articulate perfect, gestică de manual  la fix și dozarea „științifică” a emoțiilor astfel încât mulțimea să fiemanipulată ca la carticica lui Soros …adusa la azi.

Când încep să se-audă huiduieli, o „activista” bate haotic într-o tobă, în timp ce un tânăr costeliv urlă catre cei din jur, din toți bojocii. E o mulțime pestriță, cu „lideri’ gata încălziti pentru a executa orice „misiune”.
O iau ușor pe Victoriei pentru a mă extrage din gloată.  Mă bag si eu în vorbă, întrebând ce-i cu scăndălăul. 
Zâmbește și-mi explică scurt toată tărășenia: încă din primavara trecuta Capitala e e prinsa periodic de proteste. Se strâng săptămânal în Piața Victoriei, ca în Piața „Universitatii” odinioara, tatonand oprirea definitiva a circutatiei, cu o baricada”, ca pe vremuri”…
Uneori, răbufnește si în marile orașe pentru a protesta împotriva lui Dragniea si ai lui. Hmm, ceva începe să rimeze cam diferit.

Dar ce-a făcut Dragnea asta?, mă trezesc întrebând aiurea…
Îmi raspunde un domn competent  că e acuzat de corupție, nepotism și mi se mai înșiră vreo câteva chestii… O fi singurul? Mi-e aproape limpede  ce se întâmplă acolo.  „Din Algeria, Egipt, Libia, Siria, acum în  Serbia, Ucraina! Peste tot a fost la fel. Și, mai nou, o variantă soft reîncepe și-n Balcani: La Skoplie, Belgrad, la Bucuresti, dupa Kiev, și Chisinau…”. 
E același scenariu, sunt aceiași „model” de păpușari, cu aceleași instrumente. Doar Tzara/poporul e schimbat, însă e vorba tot de-un popor amărât, picat în dizgrația istoriei și lovit până la atomizare.  
„Serbia e-n flăcări”, urmeaza Romania, Moldova – ar spune jurnaliștii frenetici, în al căror buzunar mai scapă din când în când o ciozvârtă de informatie, rămasă de la masa păpușarilor. 
Ne-am întins antenele și-am aflat că aceleași mișcări ilogice  sunt și-n Bosnia, Herțegovina, prin comunitățile de sârbi. Dar și în Albania. 
Din nou Balcanii de Vest dau în fierbere, de data aceasta fără niciun sens. Păcatul sârbilor si românilor îl știm: nu vor să recunoască Kosovo. A spus-o articulat, arătând atât spre Occident cât și spre contra/aliații ruși.

Indiferent de presiuni, Romanii au spus că nu vor recunoaște independența enclavei, cu ecouri in Ardeal… Cu toate acestea, știți de ce este acuzat PSD-ul de noua opoziție? Că negociază în secret cu marile puteri și că acestea închid ochii la ticăloșiile financiare pe care le-ar face. Că romanii o duc din ce în ce mai greu și că totul devine insuportabil (!?). 
Asta în timp ce salariile mici,dar mai ales ale medicilor și-ale profesorilor in principal au crescut cu peste 1/3, iar pensiile urmează iar să crească și ele. Practic România dezvolta de vreo doi ani  un climat economic favorabil, în care investițiile din economie se văd. Iar in agricultura, anul trecut productiile  sunt istorice, inclusiv creșterea a exporturilor. 

Surprinzător, ca si la noi au aparut si procesiuni-protest impotriva  
bisericii ortodoxe!  Apropiindu-ne, vedem imagini cu picturi distruse, iar sfinții  sunt maltratați prin „scoaterea ochilor”. Nu știm de unde vine această obsesie de-a se răzbuna pe imaginile sfinților, identică peste tot. A inceput și-n Cappadocia, dar și-n Liban – pe vremea în care musulmanii se răzbunau pe creștini, dezgropându-le mortii din cimitire pentru a-i mitralia – în urma cu ani în Ciprul de Nord și, iată, acum și-n Kosovo.  
Iată-ne acum, după ce dezastrul războiului Iugoslav a atomizat o … construcție geopolitică „impecabilă”. După ce au distrus Iugoslavia, și-au mai distrus in parte și Serbia, încurajând „plaga Kosovo” care acum pute înfiorător. Cu toate acestea, se fac presiuni pentru a se recunoaște independența „provinciei nimănui”, acest centru al terorismului balcanic.  
Fosta Iugoslavie pare pregătită pentru un nou joc în urma căruia pot apărea și mai multe „entități”. „Actualele republici s-ar dori sparte într-un număr și mai mare, astfel încât fărâmițarea să producă orașe-stat sau provincii-stat absolut nerelevante și aflate într-o perpetuă harță. De-aceea toată tărășenia se petrece atât în zonele creștine, cât în cele musulmane. 
Prin mediul diplomatic și, mai nou, chiar și-n presă, se vorbește transparent despre o „Primăvară Balcanică”. 

Care-i scopul, e mai greu de identificat acum. Poate că nu-i niciunul cert, doar un experiment nefast așa cum a fost în lumea arabă. Ceea ce remarcam însă e că modul de organizare pare uniform peste tot

La fel ca la noi și la sârbi „hashtagiști”: sunt violenți, sunt susținuți din forțe politice cu interese proprii aflate pe tot eșichierul politic. Dacă ești… bănuit comunist, în mod sigur există o facțiune hashtagistă care sa te reprezinte, la fel cum se întâmplă și-n cazul în care ești conservator, liberal, neoliberal sau fascist. La fel e și la noi cu gălăgioasa sectă #rezist: teoretic ei sunt de toate orientările, practic scopul e unul transparent,  anume anarhia totală menită a sparge țara.
Din păcate „primăvara balcanică” e o realitate, iar ceea ce vedem e doar „acordarea instrumentelor”. Când se va da click-ul  vom vedea dezastrul. De ce se dorește o asemenea dizlocare geopolitică? De ce Ucraina, România, R. Moldova, Bulgaria, Makedonia, Grecia, Turcia, plus multitudinea de „țărisoare’ din Balcanii de Vest trăiesc aceste micro-cutremure? V-ați întrebat asta?
Totul e doar pregătirea pentru un cutremur militar de proporții pentru a atomiza întreaga regiune, care va transforma țări întregi în zone necunoscute și nerelevante, zone gri a căror cheie o vor cunoaște doar câțiva dintre sforarii aflați în spatele scenei. 
Toate acestea si pentru a se permite ridicarea „cortinei retro” și-n colțul de Est al României a preconizatei construcții false,un fel de „centru de backup”al viitoarei Austro-Ungariei, despre care probabil vom mai vorbi în viitorul apropiat.Pentru noi, în clipa de față, deplasarea unor portavioane sau deplasările de trupe ale rușilor, nu sunt subiecte pe care ar trebui să le urmărim, ci ticăloșia care ni se pregătește cu „picăturica”.
 Fiecare picătură de otravă, fiecare dinte sau rinjet scos la lumină ar trebui să ne dea serios de gândit. 
Ei nu sunt singuri, pare ca au un spate  coerent, organizat ca la carte. 
Ei sunt doar tentaculele, doar roboții deplasându-se acolo unde li se
cere, nicidecum partea relevantă a ticăloșiei. 
De-aceea, atunci când priviți, uitați-vă în spatele tentaculelor caracatiței, mergeți spre creierul ticălos și veți înțelege ce vi se pregătește. Sunteti, ca si noi, poate în cea mai nefastă perioadă a istoriei  nationale moderne. 
Miodrag Rujanici, Beograd

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.