Când ar putea fi epidemia declarată învinsă în România? Simulare!

Când ar putea fi epidemia declarată învinsă în România? Simulare!

Bogdan Micu, consilier ministerial și membru în echipa care coordonează achizițiile internaționale de materiale sanitare pe care le face România prin compania UNIFARM, a creat un model matematic privind evoluția COVID-19, pe care l-a înaintat ministrului Sănătății și premierului Ludovic Orban. El estimează astfel când va fi declarată epidemia învinsă în România.

„Zilele astea am facut cateva analize asupra nivelului de infectii care va afecta Romania. Eu am nevoie de aceasta predictie ca sa pot evalua ce nevoie de echipamente va fi in tara. Sa stiu ce trebuie cumparat. Ca nu poti cumpara de pe o zi pe alta milioane de echipamente. Lead time best case este 3 saptamani.
Trebuie strategie si viziune. Altfel esti mort in fasa pe piata internationala de echipamente. In cazul de fata este o versiune a simularii in care am ales un caz usor mai optimist decat Italia si Spania. Motivul principal pentru care am ales asta este ca Romania, spre deosebire de alte tari, a luat masuri de distantare sociala mult mai devreme (…)
E pura matematica. Acum doua zile am prezentat acest model domnului Ministru Tataru. Si apoi si domnului Prim Ministru. Au fost foarte receptivi la ce au vazut”,
a scris Bogdan Micu pe Facebook.

grafic

Datele prezentate de acesta sunt:
1. După ce vom trece de 5000 de confirmati. In modelul meu confirmatii si spitalizatii sunt pusi impreuna. Dar o parte sunt in carantina de fapt.
2. Undeva pe 25 aprilie – 30 aprilie (+-5 zile) vom trece de 1.000 de decese.
3. Peakul (cazuri in spital si carantina cu simptome grave) va dura pana in 15 mai. Dupa 15 mai vom scadea sub 5.000 de oameni in spitale si carantina.
4. Ziua cu cei mai mult oameni in spitale va fi aproximativ intre 17-25 aprilie. Cu aproximativ 8.535 oameni in spitale si carantina dar cu simptome grave.
5. In perioada de peak vom avea cam 35-40 de decese pe zi.
6. La 1 iulie ma astept sa fi declarat deja epidemia invinsa. Cu cateva cazuri noi declarate pe vremea aia. Sau aproape nici unul.
7. La 1 iulie cand vom fi invins, vom avea aprox 2.657 decese

COMENTARII

  1. Nota din partea Asociatiei Psihiatrilor
    Dragi cetateni,
    Pe perioada carantinei este considerat normal sa vorbiti cu peretii vostri, cu plantele si cu ghivecele. Va rugam sa ne contactati doar daca acestea incep sa raspunda !!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.