Cancescu intoarce foaia. La ziarul cu elogii si poze extralarge

Cancescu intoarce foaia. La ziarul cu elogii si poze extralarge

0 85
Vechile metehne din campaniile electorala n-au disparut de la CJ Brasov. Nici macar criza profunda si austeritatea groasa din buget nu-l face pe Aristotel Cancescu sa renunte la bunele obiceiuri de a-si pune menestrelii sa-i inchine ode din bani publici.
Consiliul Judetean nu are bani de spitalele brasovene si sta la usile ministerelor pentru fonduri necesare construirii aeroportului sau asfaltarii diverselor drumuri judetene.
Conferintele de presa ale presedintelui Consiliului Judetean au debutat, la scurta vreme de la instalarea USL la guvernare, cu atacuri la adresa Cabinetului Ponta pentru fondurile infime alocate Brasovului, cu 20% mai mici decat sumele pe care le primea judetul pe vremea guvernelor Boc.
Situatia nu s-a ameliorat de atunci, ba chiar problemele s-au inmultit, dupa ce Consiliul Judetean a aflat ca are de gestionat diferende serioase in cazul institutiilor de cultura care functioneaza in spatii pentru care forul judetean plateste chirii uriase proprietarilor.
In penuria de fonduri, Consiliul Judetean gaseste insa bani pentru finantarea unui ziar dedicat activitatii institutiei si Prefecturii. Consiliul are prins in buget suma de 450.000 de lei pe an pentru o publicatie deocamdata lunara, care va aparea in curand de doi ori pe luna.
La ultima conferinta de presa, Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, a prezentat cu nonsalanta ziarul, ca pe o mare realizare, printre doua suspine pentru lipsa banilor pentru derularea proiectelor si chiar mentinerea institutiei pe linia de plutire.
Coperta primului numar este strivita de o fotografie uriasa a presedintelui Aristotel Cancescu, de cea mai proasta inspiratie gazetareasca, exact ca in vremurile de campanie electorala salbatica. Ziarul Consiliului Judetean se va tipari intr-un tiraj de 10.000 de exemplare si se va ditribui gratuit. Greu de crezut ca articolele in care semnatarii vor deplange lipsa fondurilor si problemele financiare ale institutiei vor justifica suma alocata pentru redactarea si tiparirea publicatiei.
Ce s-a schimbat in metehnele maharilor de la CJ fata de perioada campaniilor electorale? Tupeul, as zice. Pe vremea aia presa trebuia sa sape intens ca sa afle cine finanteaza fituicile de elogii la adresa sefului institutiei si cat costa encomioanele insotite de poze extralarge.
Acum jurnalistilor li se prezinta ziarul la conferinta si li se duvulga si pretul – jumatate de milion de lei – intre doua vaicareli ca nu sunt bani pentru nimic. 
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.