Cancescu, directorul de campanie al lui Traian Basescu

Cancescu, directorul de campanie al lui Traian Basescu

0 53

Desi prenumele sau mitologic l-ar recomanda pentru vacante in Grecia, printre temple si cariatide, Aristotel Cancescu si-a facut totusi concediul la turcii din Antalia. Cam plebeu, pentru unul dintre cei mai influenti si bogati politicieni si oameni de afaceri din judet, sa se inghesuie cu cearceaful imaculat printre prosoapele dubioase ale turistilor de rand.


Dar nici expunerea la soarele antalic nu l-a vindecat pe seful executivului judetean de paranoia pe care o expune regulat, de fiecare data cand organizeaza o conferinta de presa. Mai marele judetului se crede vanat de procurorii de la DNA, in urma plangerilor pe care i le face „un reclamagiu notoriu” din Brasov. Un parlamentar local al carui nume n-a vrut sa-l dea in vileag, pe modelul „persoana importanta, nu spui cine”.


In vremea asta de prigoana, pe urmele lui Cancescu au fost asmutiti „oamenii lui Basescu”, care lucreaza din umbra sa-l dea jos, ascunsi in dosul a tot soiul de firme.


Din pricina urmaritorilor, care-i pun bete-n toate si-i depun plangeri la DNA, n-a putut Cancescu sa asfalteze nenorocitele de drumuri din judet, in care isi rup masinile sutele de mii de soferi aflati zilnic in trafic.


Suntem in plin film cu gangsteri si talhari la drumul mare si ramas neasfaltat. Cancescu se trezeste cu noaptea-n cap sa toarne covor asfaltic si moale sub rotile masinilor. Cand sa se puna pe treaba, navalesc oamenii rai ai lui Basescu si ii darama cazanele cu smoala.


In realitate, Aristotel este in competitie deschisa cu George. Care este cu cateva zeci de kilometri, cateva zeci de sensuri giratorii si in curand va si cu cateva fantani arteziene in fata lui. Acesta-i avantajul de a avea la dispozitie Consiliul Local, unde se voteaza cu toate mainile orice imprumut care i se nazare primarului, pentru a bifa temele sensibile ale municipalitatii.


Si ar mai fi ceva: Scripcaru este un apropiat al presedintelui Basescu, in anturajul caruia a gasit mijloace de a face un lobby pentru Brasov. Iar apropierea aceasta il doare pe Cancescu, mai ales cand se gandeste cu nostalgie la vremurile cand il gazduia pe Traian Basescu la emisiunile postului sau din Bucuresti. Vremuri in care actualul presedinte avea embargo in toate celelalte televiziuni controlate de puterea pesedista. Atat de mare era apropierea dintre cei doi vremea aceea ca Aristotel se considera practic cel mai destoinic director de campanie pe care l-a avut Traian.


Sa nu te apuce paranoia?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.