Căncescu când nu lansează atacuri la adresa DNA își lansează propria… candidatură

Căncescu când nu lansează atacuri la adresa DNA își lansează propria… candidatură

0 111

Conform publicației Stiri pe Surse, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, s-a prezentat ieri la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) pentru a reclama abuzuri pe care spune că le-au săvârşit anchetatorii în dosarele sale.
Pentru două plângeri penale pe care eu le-am făcut la adresa procurorilor DNA Braşov (am venit – n.r.). Sunt importante cele două plângeri faţă de abuzurile pe care ei le-au săvârşit, nu numai în dosarele mele.

Sunt foarte multe abuzuri făcute.
Au foarte multe dosare penale cu care văd că nu se întâmplă nimic. Nouă ne-au făcut în două săptămâni, ne-au făcut dosare şi ne-au trimis în judecată, iar aici de doi ani, procurorii, cât şi comisarii DNA, cât şi cei de la SRI unde 10 angajaţi SRI sunt trimişi la Curtea de Apel Cluj, văd că nu se întâmplă nimic”, a spus Căncescu, în faţa SIIJ.
Aristotel Căncescu a precizat că a venit la SIIJ cu speranţa că ceea ce s-a întâmplat până în prezent nu se va mai întâmpla. „Eu trag speranţa că nu se va mai întâmpla ce s-a întâmplat până acum şi părerea mea este că toţi care au fost abuzaţi ar trebui să facă treaba asta (plângere – n.r.)”, a mai spus Căncescu.

Solicitări de control și către SRI
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov Aristotel Căncescu, a solicitat încă de acum un an, Comisiei de control SRI să verifice cum echipele mixte DNA Braşov – SRI Braşov au făcut anchete, acuzând mai multe abuzuri printre care urmărirea unor politicieni.
În iunie 2017, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.
Procurorii au spus că dosarul are ca obiect infracţiuni de corupţie din perioada 2010 – 2013 ale lui Aristotel Căncescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, totodată preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, dar şi de către persoane din anturajul acestuia, consilieri judeţeni şi primari.

Căncescu dorește să revină la șefia CJ Brasov
După cum informează și alte instituții media fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Braşov la următoarele alegeri.
Din informațiiloe noastre Aristotel Căncescu pare să se orienteze către fie spre ALDE fie spre Pro România.
Căncescu nu ar fi mulțumit însă de scorul slab al ALDE, deși relațiile dintre el și Tăriceanu sunt excelente.
La Pro România se lovește de o altă problemă. Deși se laudă că ar fi agreat de Ponta, el nu este acceptat de nici un fel nici de conducerea județeană a partidului nici de cea municipală.
Contactat telefonic de noi liderul Pro România deputatul Mihai Mohaci ne-a declarat sec ,,în nici un caz”.
Retras (de către DNA) din politică în octombrie 2014, odată cu deschiderea anchetei DNA sub acuzaţii de abuz în serviciu, fostul lider PNL (fost FSN dar și PD) s-a arătat mereu nemulţumit de modul în care a fost forţat să părăsească scena politică.
Mai ales că față de Scriparu – cercetat și el în numeroase dosare al DNA – Căncescu și-a dat demisia din funcția de președinte al CJ Brașov și astfel nu s-a putut întoarce în funcție după perioada de arest comparativ cu liberalul George Scripcaru (Brașov) sau ex-pesedistul Toma Dorel ( Ghimbav) ce au ținut cu dinții de mandat și s-au reîntors în fotoliile de edili, durându-i în cot de gravele acuzații ce li se aduc cu numeroase probe.
Bunul simț și normalitatea au fost de mult extirpate în politică, indiferent de partid, iar umanitatea dispare proporțional cu timpul de menținerea într-o funcție.  
După cinci ani de la acest eveniment, perioadă în care a mai încercat vagi apropieri de formaţiuni politice mai mult sau mai puțin relevante, Căncescu se arată interesat să candideze din nou la funcţia de preşedinte a CJ Braşov în condiţiile în care legea va permite candidatura direct la această funcţie.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.