Cancescu ar vrea sa mai puna un lacat pe CJ

Cancescu ar vrea sa mai puna un lacat pe CJ

0 108

Vazand cu cata dezinvoltura deruleaza afacerile Consiliului Judetean, ai zice ca Aristotel Cancescu agreeaza lucrurile facute la vedere. Nu ca asta ar avea ceva de-a face cu legalitatea: dupa sfidarea pentru litera legii la care se deda cu aproape fiecare decizie pe care o impune consilierilor, presedintele Consiliului Judetean face impresia ca nu se teme de lumina zilei cand da ordine subordonatilor.


In realitate, nu-i asa. Presedintele Cancescu tanjeste dupa nitica secretosenie. Ar vrea sa clasifice putin informatia din sanul Consiliului Judetean. Parca prea au ajuns in presa detalii suparatoare despre felul in care conduce forul judetean.


Nu mai tarziu de incidentul cu cei doi vicepresedinti ai CJ, carora le retrage atributiile, masinile si telefoanele de serviciu, ca sa le dea a doua zi inapoi, dupa cum i se nazare. Ia sa fi fost acum aprobata pohta lui Cancescu de „implementare a unor sisteme de securitate si sisteme de management al securitatii informatiilor” dupa cum pretios se lafaia dorinta domniei sale la punctul 13 al ordinii de zi de la sedinta de CJ de ieri! Alta era acum situatia. Nu mai avea Marian Rasaliu impertinenta sa dezvaluie, imediat dupa retragerea atributiilor, ca adevaratul motiv al mazilirii sale fusese refuzul de a sa curs instigarii la trafic de influenta pe care o exercita seful Cancescu asupra sa. Invitat de catre Cancescu sa-i convinga pe patronii Vectra si Eurostrada sa-si retraga contestatiile care au blocat licitatia pentru atribuirea lucrarilor la drumurile judetene – si refuzand acest lucru – Rasaliu comitea doar un act discret de insubordonare. Dand presei in vileag detalii despre incapatanarea sa, vicele Rasaliu ar fi putut fi acum incadrat la o infractiune grava rau de tot, cum este cea de deconspirare a unor informatii secrete din institutia la care lucreaza.


Nu era asta o informatie clasificata, din aia care nu este bine sa ajunga la urechile consilierului sau cetateanului de rand? Vezi bine ca era. Spre dezamagirea lui Cancescu, la sedinta de ieri, consilierii s-au dovedit mai apatici decat era cazul si n-au dat curs invitatiei sefului lor de a pune lacat pe unele din informatiile care circula pe holurile CJ. Nici n-au inteles bine care e diferenta dintre cele secrete si cele de uz public, pentru ca nu s-a priceput nimeni sa le explice.


Nu-i nimic. Perseverent cum il stim, Aristotel va incerca si la urmatoare sedinta sa-si impuna pofta. Si sa faca din CJ, o entitate publica la ale carei informatii cetateanul este indreptatit prin lege sa aiba acces, o institutie protejata de interdictia de a-si dezvalui secretele. Dar si una in care cei care le manipuleaza sa fie gratificati cu sporuri de confidentialitate.


Vifor Rotar ?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.