Cancescu a intrat si el in competitia bitumului

Cancescu a intrat si el in competitia bitumului

0 63

Dintr-un motiv inexplicabil, cele doua firme care contestasera licitatia de adjudecare a lucrarilor de reabilitare a drumurilor judetene si-au retras demersul initiat acum 7-8 luni. Fie proprietarii lor au realizat in mod rezonabil ca nu mai au nici o sansa sa castige licitatia pe care seful judetului, Aristotel Cancescu, dorea neaparat sa o dea cadou unui client mai vechi. Fie ca cei doi contestatari au fost invitati la negocieri si convinsi intr-un fel sau altul de necesitatea extrema ca executivul judetean sa faca si el dovada ca stie sa asfalteze macar la fel de bine si de repede precum edilul orasului.


Cert este ca, prin retragerea contestatiilor, Cancescu a pierdut motivatia preferata de care se agata atunci cand era luat la rost pentru starea deplorabila a dumrurilor judetene. A castigat, in schimb, ocazia de a-l dovedi pe Scripcaru in intrecerea de asternere a covorului asfaltic. Doar graba de a recupera ceva din handicapul pe care il are in cursa asfaltului, in care Scripy pleaca din pole-position, l-a facut sa includa in programul de asfaltari si cateva localitati cu primari pedisti. Pe care geografia, indiferenta la orgoliile si criteriile bataliei politice de la Brasov, le-a inserat cu inconstiensa intre doua asezari conduse de edili proveniti din PNL.


Ironia face ca, taman cand redutabilul concurent Cancescu intra cu forte proaspete si bani multi in infruntarea bitumului, liderul de necontestat George Scripcaru sa aiba probleme pe culoarul pe care pana acum alerga singur. Retelistii contractati de municipalitate sa ingroape regulamentar si estetic conductele si cablurile sub covorul asfaltic au intarziat foarte mult fata de graficul lucrarilor. In plus, lucreaza si foarte prost; descins ieri in teren sa vada cum (nu) merge treaba, primarul Brasovului a constatat ca, in locul balastului recomandat pentru compactare, drumarii foloseau pamant ordinar.


Prilej pentru George de a se stropsi amarnic la contractori si subcontractori, reuniti intr-o sedinta la sediul Primariei. Ce dracu’, oamenii astia chiar n-au inteles ca aici e vorba de o competitie in toata regula, in care miza bate reala bate de departe obiectivul sfrijit de a asigura soferilor niste drumuri ca lumea?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.