Cancerul de piele, boala ascunsa in soare

Cancerul de piele, boala ascunsa in soare

0 417

Apa, creme de protectie si haine lejere. Sunt accesoriile de care avem neaparata nevoie pentru a trece de valul de canicula de trei zile care a inceput astazi. Brasovenii sunt sfatuiti sa nu se expuna prea mult la soare. copiii, batranii si cei cu afectiuni cardiace sunt cei mai predispusi la arsuri solare.

Apa, creme de protectie si haine lejere. Sunt accesoriile de care avem neaparata nevoie pentru a trece de valul de canicula de trei zile care a inceput astazi. Brasovenii sunt sfatuiti sa nu se expuna prea mult la soare. copiii, batranii si cei cu afectiuni cardiace sunt cei mai predispusi la arsuri solare. Hidratarea este foarte importanta in aceste zile, cand temperaturile ar putea depasi 37 de grade Celsius.

Temperaturile ridicate de la orele amiezii din urmatoarele trei zile ar putea afecta in special copiii, batranii si pe cei cu boli cardiovasculare. Valul de caldura poate fi depasit fara surprize cu ajutorul sfaturilor din partea medicilor dermatologi. Potrivit dr. Mihaela Anca Jian, medic primar dermatolog, foarte important este sa evite expunerea la soare la orele pranzului, in al doilea rand, trebuie folosita crema cu factori de protectie solara, care se aplica inainte de a se expune la soare.canicula1

Consumul de apa in zilele caniculare este esential. Prin expunere la soare, multi pacienti inteleg plaja, insa specialistii avertizeaza ca si mersul pe strada in soare este la fel de periculos. Atentia trebuie indreptata catre copii, care au o piele mai sensibila. Parintii trebuie sa foloseasca si pentru cei mici lotiuni de protectie, mai ales pentru fata, decolteu, maini si picioare. De asemenea sunt recomandate hainele cu maneca lunga pentru cei sensibili la soare. Cei are isi expun pielea la soare trebuie sa stie ca riscurile sunt aceleasi, indiferent daca isi petrec vacanta la mare sau la munte. Cei care au alunite sunt avertizati ca soarele puternic favorizeaza declansarea cancerului de piele.

Daca pana miercuri inclusiv, temperaturile se vor mentine ridicate si vor depasi 37 de grade celsius, de joi, meteorologii au anuntat ploi si vijelii.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.