Canalul Bucuresti – Dunare

Canalul Bucuresti – Dunare

0 152

Este cunoscut faptul ca la mijlocul anilor ’80 s-au inceput lucrarile la acest canal, in stilul si ritmul impuse de ordinele date de Ceausescu. Dupa care, postrevolutionar, lucrarile au fost sistate.
La acea vreme si chiar si dupa, multi au catalogat lucrarea drept o nebunie grandomana ceausista pe spinarea poporului, fara sa tina cont de utilitatea acestui canal, in sensul transportului mai ieftin pe apa si a asigurarii irigatiilor terenurilor agricole in zona.
Oameni mai cu capul pe umeri, convinsi fiind de utilitatile acestui canal, au reluat ideea finalizarii constructiei.
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, aflat in comuna 1 Decembrie pentru a vedea ce a mai ramas din lucrarile efectuate in urma cu 20 de ani si ce ar mai fi de facut, a declarat:”La rectificarea bugetara din iulie vom face toate demersurile pentru a putea plati actualizarea studiului de fezabilitate. Fata de proiectul initial, trebuiesc facute reactualizari.”
El a mai adaugat ca circa 70% din lucrari au fost realizate intre anii 1986 si 1989, pentru restul de 30% fiind necesari circa 450 milioane euro.
Ideea finalizarii acestui proiect nu este rea, astfel putand fi descongestionat traficul rutier de marfa inspre Dunare, fiind totodata adus in Baraganul insetat elementul vital: apa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.