Canalizare si apa in Baciu si Turches

Canalizare si apa in Baciu si Turches

0 99
Chiar daca banii de la Guvern nu au sosit, lucrarile pentru introducerea canalizarii la Sacele au fost reluate. Primaria contribuie cu un sfert din costul de aproape 10 milioane de lei al lucrarii si a achitat partea care ii revine.
Pentru ca intregul proiect sa fie realizat, municipalitatea saceleana asteapta acum ca si Ministerul Mediului sa aloce partea sa, pentru care si-a dat acordul la finele anului trecut.
Introducerea canalizarii si apei in cartierele Baciu si Turches este un proiect extrem de important pentru comunitatea saceleana. Primaria Sacele a facut studiile necesare si a inceput lucrarile, numai ca anul trecut acestea au fost sistate, odata cu instalarea Guvernului Ponta.
La sfarsitul anului trecut, primarul Radu Florea Nistor a reusit sa obtina acordul scris al Ministerului Mediului pentru finantarea in continuare a proiectului. Cu speranta ca banii vor veni, primarul a achitat sfertul care revine primariei si au inceput lucrarile de introducere a apei. Cu banii de la minister vor putea incepe si lucrarile de canalizare.
Durata lucrarii este de 24 de luni, insa seful de santier spune ca firma dispune de resursele necesare sa o termine in 5-6 luni. Conditia este ca banii de la Ministerul Mediului sa soseasca la timp si, in acest caz, ar putea incepe si lucrarile la partea a doua a proiectului, impreuna cu Compania Apa. Cum lucrarea din Baciu si Turches se desfasoara intr-o zona aflata pe deal, ea trebuie legata cu zonele Hotar si Bulevard si abia atunci va fi cu adevarat functionala.
Cum vremea pare sa fie favorabila iar firma care executa lucrarile dispusa sa isi faca treaba, singura conditie ca sacelenii sa beneficieze de apa si canalizare este ca Ministerul Mediului sa isi respecte partea de intelegere.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.