Canalizare nouă în zona Timiş – Triaj şi în municipiul Săcele

Canalizare nouă în zona Timiş – Triaj şi în municipiul Săcele

0 75

Reprezentanţii Companiei Apa Braşov au anunţat că au fost încheiate lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de canalizare din cartierul braşovean Timiş – Triaj şi din municipiul Săcele. Investiţia, în valoare de 4,2 milioane de lei, a fost realizată de Compania Apa, printr-un proiect european.

Conform comunicatului de presa remis de Compania Apa, lucrările au fost finanţate din prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, iar valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 4,2 milioane de lei, fără TVA. Prin acest proiect, în cartierul Timiş – Triaj şi pe strada Fundătura Hărmanului a fost realizată reţea nouă de canalizare, cu o lungime de 1,7 km. Tot în această zonă au fost instalate au fost instalate 28 de cămine de racord, s-au amenajat 39 de cămine de vizitare şi au fost realizate 2 subtraversări.

Lucrări mai ample au fost în municipiul Săcele, fiind extinsă reţeaua de canalizare pe străzile George Moroianu, Bulevardul Braşovului, Piaţa Libertăţii, Mihai Eminescu, Petofi Sandor.
Lungimea totală a reţelei nou realizate a fost de 4,1 km. Pe aceleaşi străzi au fost instalate 241 de cămine de racord, s-au construit 53 de cămine de vizitare şi au fost realizate 108 subtraversări.
„Execuţia lucrărilor a durat 12 luni, iar din data de 30 octombrie 2019 a început perioada de notificare a defectelor, care va dura 36 luni. Toate aceste lucrări au ca principale beneficiii creşterea calităţii vieţii locuitorilor din Braşov şi Săcele, precum şi protejarea mediului înconjurător”, a anunţat Alina Bălătescu, de la departamentul de Comunicare și Relații Publice al Companiei Apa.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.