Canada, prima țară care a decis să boicoteze organizarea în vară a...

Canada, prima țară care a decis să boicoteze organizarea în vară a Jocurilor Olimpice 2020

0 183

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie – 9 august, ar putea să fie amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Canada a este prima țară care a decis să boicoteze organizarea competiției în vara viitoare, anunțând că sportivii săi nu vor merge la Tokyo. Astfel, în următoarele zile, am putea asista la o decizie în acest sens. Publicația franceză L’Équipe vehiculează trei scenarii studiate pentru reprogramarea întrecerilor.

Jocurile Olimpice se vor desfășura în toamnă

Ar fi cea mai simplă și mai puțin costisitoare opțiune. Prin amânarea Jocurilor Olimpice cu câteva săptămâni, CIO ar putea limita daunele din punct de vedere economic, după cum susține presa franceză.

Un dezavantaj pentru o reprogramare în această toamnă ar fi vremea. Cele mai mari riscuri sunt legate de taifun. Cel mai bun exemplu este Cupa Mondială de Rugby din toamna trecută, desfășurată în perioada septembrie – noiembrie. În octombrie, câteva jocuri au fost anulate după ce un taifun a lovit Japonia timp de trei zile!

Jocurile Olimpice se vor desfășura în 2021

Dacă Jocurile sunt amânate cu un an, „puzzle-ul devine mai complicat pentru CIO”, după cum susține L’Équipe. În 2021 sunt programate și Campionatele Mondiale în disciplinele considerate „regine” în cadrul Jocurilor Olimpice, la atletism și natație. Primele sunt programate în perioada 6 – 15 august în Eugene (Statele Unite), iar celelalte sunt programate în perioada 16 iulie – 1 august la Fukuoka (Japonia).

Jocurile Olimpice se vor desfășura în 2022

CIO ar putea să decidă ca Jocurile de iarnă și cele Jocurile de vară să coincidă din nou, așa cum s-a întâmplat pentru ultima dată în 1992, cu Jocurile din Albertville, urmate apoi cu cele din Barcelona.

Această soluție este văzută și cea mai radicală și i-ar afecta în primul rând pe sportivii aflați pe final de carieră. Mai mult, un decalaj de 2 ani ar trebui să conducă și la noi etape de calificare pentru toți sportivii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.