Canada mentine viza pentru romani

Canada mentine viza pentru romani

0 64

O veste proasta de peste Ocean. Desi va ridica aceste restrictii pentru Polonia, Slovacia, Lituania si Ungaria, Canada va mentine obligativitatea vizelor pentru Romania si Bulgaria. Masura a fost anuntata in acest week-end si va intra in vigoare imediat. „Canada s-a angajat sa permita persoanelor sa se deplaseze liber si in deplina siguranta intre UE si Canada si sa scuteasca de vize toate statele membre UE”, a declarat ministrul canadian pentru cetatenie si imigratie, Diane Finley. Romania si Bulgaria vor fi nevoite sa mai astepte pana cand li se va ridica obligativitatea vizelor, deoarece cele doua tari au aderat mai tarziu la Uniunea Europeana.
Comisia Europeana a amenintat, anul trecut, Canada, declarand ca „vor fi avute in vedere unele masuri” impotriva sa daca nu va ridica vizele pentru toti cetatenii comunitari. Tara noastra se mentine printre statele Uniunii carora le este impusa obtinerea vizei la intrarea pe teritoriul Statelor Unite. De asemenea, din cauza faptului ca are cea mai mare rata de refuz a solicitarilor de viza (37,7%), sansele ca tara noastra sa fie inclusa in Programul Visa Waiver sunt reduse.


Programul Visa Waiver (VWP) este un program al Statelor Unite ale Americii care permite cetatenilor unor anumite tari sa calatoreasca pana la 90 de zile, cu afaceri sau ca turisti, pe teritoriul SUA, fara a avea nevoie de viza.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.