Campusul universitar de la Brasov prezentat la Bruxelles

Campusul universitar de la Brasov prezentat la Bruxelles

0 154

Prima saptamana din februarie este dedicata energiei durabile si metodelor ecologice care fac din planeta noastra un loc mai bun si mai sanatos, propice vietii organismelor vii, printre care ne numaram si noi, oamenii.
In cadrul acestui eveniment va fi prezentat viitorul campus din Brasov, care va apartine Universitatii „Transilvania”.
Europarlamentarul PD-L Dragos David, reprezentantii Primariei si ai Universitatii „Transilvania” din Brasov organizeaza pe 10 februarie, la Bruxelles, in sediul Parlamentului European, o conferinta de prezentare a Campusului universitar care va fi implementat in municipiul nostru.
Ceea ce va avea special aceasta cladire este faptul ca va fi complet independenta in punct de vedere energetic. Mai mult decat atat, acest campus va gazdui nu doar camerele de camin, ci va avea spatii special amenajate pentru desfasurarea activitatilor de formare pentru resurse umane de inalta calificare (masterat, doctorat, pregatiri universitare avansate), activitati de cercetare stiintifica si activitati orientate catre sectorul economic.
„Cu ocazia saptamanii energiei durabile de la Bruxelles, dorim sa evidentiem importanta dezvoltarii sectorului energetic alternativ in Romania, prin prezentarea unui exemplu de buna practica, care se va realiza la Brasov. Intr-un context de criza economica mondiala si avand in vedere noua politica energetica a UE, nu pot decat sa promovez initiativa Universitatii ?Transilvania? privind crearea acestui campus independent din punct de vedere energetic. Consider ca fiind un pas inainte atat pentru ceea ce priveste eficienta energetica, precum si pentru imbunatatirea nivelului de cercetare stiintifica. Sper ca aceasta actiune din cadrul Parlamentului European sa deschida o serie de oportunitati de colaborare pentru Universitatea din Brasov cu structuri similare din alte tari europene si, totodata, o prezentare benefica a Brasovului”, a declarat Dragos David, care este si membru al Comisiei pentru Industrie, Cercetare si Energie din cadrul Parlamentului European.
In cadrul conferintei de la Bruxelles vor mai lua cuvantul primarul orasului Brasov, George Scripcaru, rectorul Universitatii Transilvania , dl Ioan Visa, directorul Asociatiei Metropolitane Brasov, Gabriela Plopeanu, cat si reprezentanti ai Comisiei Europene, in speta Directia Generala pentru Energie si Directia Generala pentru Cercetare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.