Campus scolar la standarde europene la Brasov

Campus scolar la standarde europene la Brasov

0 204

Saptamana trecuta, primarul George Scripcaru, impreuna cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, d-na Elena Udrea si directorul general al ADR 7 Centru, d-nul
Simion Cretu au semnat contractul de finantare pentru proiectul „Reabilitare, dezvoltare si modernizare Campus pentru invatamantul profesional si tehnic Colegiul tehnic Remus Radulet”, acesta fiind singurul proiect vizand dezvoltarea si modernizarea unui CAMPUS PREUNIVERSITAR din Regiunea Centru, finantat din fonduri europene, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al municipalitatii.
Valoare totala a proiectului este de 14.772.211,69 lei, din care 12.117.032,32 lei reprezentand spijinul financiar din fonduri europene nerambursabile.
Proiectul se va realiza in 28 de luni, fiind o investitie foarte complexa, prin care se reabiliteaza caminul internat al Colegiului, se modernizeaza si se doteaza cu echipamente si aparatura de specialitate laboratoarele si atelierele din corpul de cladire B si se extinde Sala de Sport.
La semnarea acestui contract primarul George Scripcaru a declarat „o data cu semnarea
acestui contract de finantare, mai facem un pas in rezolvarea problemei infrastructurii scolare. De altfel, mai ales in unitatile in care se formeaza resursa umana care urmeaza a lucra in domeniile productive este nevoie de investitii masive, atat in reabilitarea cladirilor, cat si in dotarea cu echipamente”. Ministrul Elena Udrea a declarat ca „in contextul in care avem atata nevoie, in procesul educational, si de o infrastructura la standarde europene, banii acestia sunt bineveniti”.
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului considera ca in aceasta perioada, in care bugetul de stat este restrans, posibilitatea de a atrage fonduri europene ofera Romaniei sansa de a finanta investitii care altfel ar trebui amanate.
Colegiul Tehnic Remus Radulet detine pozitia de lider printre scolile similare de profil
electric din judetul Brasov si din toata tara, aceasta fiind confirmata de rezultatele remarcabile obtinute de elevii acestui liceu la concursurile nationale de profil electric si electronic, precum si la concursurile pe meserii.
Realizarea acestei investitii raspunde necesitatilor invatamantului preuniversitar rasovean, contribuind totodata la indeplinirea politicii nationale si regionale de imbunatatire a calitatii infrastructurii de educatie si a dotarii scolii, in vederea asigurarii unui proces educational la standarde europene.
Obiectivele proiectului vizeaza reabilitarea cladirii corpului B, modernizarea mobilierului salilor de curs, a laboratoarelor si a atelierelor din corpul B, dotarea cu echipamente scolare si didactice a 4 laboratoare (automatizari, mecatronica, electronic, masini electrice) si 6 ateliere (electromecanic, mecanic, electric, mecatronica, electronic, aparate si masini electrice) cu un total de 376 echipamente speciale si IT de ultima
Generatie.
De asemenea, se intentioneaza reabilitarea si dotarea internatului, dar si crearea unor spatii noi pentru studiul individual, atat pentru elevii interni, cat si pentru semiinterni (60 camere pentru internat dotate si echipate, 28 sali de studiu dotate si echipate); reabilitarea si supraetajarea cladirii salii de sport, modernizarea si dotarea salii de sport, amenajarea unui teren exterior multifunctional langa sala de sport, care impreuna cu sala, va forma o baza sportiva dotata cu sistem de iluminat nocturn.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.