Campionatul Mondial de fotbal : Polonia își face bagajele să se întoarcă...

Campionatul Mondial de fotbal : Polonia își face bagajele să se întoarcă acasă!

0 223

Una din echipele cu o oarecare carte de vizită și care a defilat în grupa preliminară, din care a făcut parte și România, pleacă acasă de la Campionatul Mondial! Este vorba despre Polonia, care s-a dovedit o echipă modestă, cedând primele două meciuri din grupa H și, implicit, fiind eliminată de la întrecerea mondială. În partida decisivă de duminică, Polonia a fost întrecută categoric de Columbia, 0-3, după un meci în care polonezii nu au contat…Columbia acumulează în clasament 3 puncte și se va bate cu Senegal, în ultimul meci, pentru accesul în optimi.

În aceeași grupă H, Japonia şi Senegal s-au întâlnit la Ekaterinburg. La capătul celor 90 de minute, scorul a fost 2-2 (1-1). Cele două naţiuni veneau după victoriile surprinzătoare din prima etapă, când se impuneau în faţa favoritelor din grupă. Japonia şi Senegal au introdus în echipele de start cei mai importanţi jucători, proveniţi de la echipe importante din Europa. Africanii au condus de două ori dar, de fiecare dată, asiaticii au revenit oportun. Edificatoare a fost a doua repriză, care a consemnat o abordare precaută din ambele părţi. Niciuna dintre echipe nu a riscat, preferând să abordeze tactica de conservare a rezultatului. Ambele echipe au acum 4 puncte și continuă lupta pentru calificarea în optimi…

Selecționata Angliei a surclasat, duminică, la Nizhny Novgorod, cu scorul de 6-1, formația statului Panama, în grupa G și s-a calificat în optimi. Golurile au fost marcate de John Stones (min.8 și 40), Harry Kane (min.22-penalty, 45+1-penalty și 62), Jesse Lingard (min.36), respectiv Felipe Baloy (min.78). Pentru englezi este cea de-a doua victorie de la turneul final, după cea înregistrată, în prima etapă, în fața Tunisiei (scor 2-1). Astfel, Anglia și Belgia, calificate facil în optimi, vor lupta în ultimul meci pentru ordinea în clasament.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.