Campionatul European de fotbal, amânat până în 2021

Campionatul European de fotbal, amânat până în 2021

0 110

Așa cum era de așteptat, Campionatul European din vara acestui an, a fost amânat până în vara lui 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a fost adoptată de oficialii UEFA, după o videoconferință, la care au participat cele 55 de federații afiliate. Astfel, turneul final al EURO 2020, care va fi găzduit și de București, se va derula la anul.

În schimb, meciul Islanda – România, din barajul pentru EURO 2020, a fost mutat pentru iunie 2020. Duelul din dintre Islanda și România era programat pe 26 martie 2020, dar a fost mutat, decizia fiind luată prin intermediul videoconferinței. UEFA speră ca pandemia de coronavirus să dispară până în vară și a decis ca meciurile din barajul de calificare pentru Campionatul European care a fost mutat pentru 11 iunie – 11 iulie 2021 să aibă loc în luna iunie a acestui an.

Și fazele superioare din actualul sezon al cupelor europene au fost amânate. În mod normal, finala Ligii Campionilor ar fi trebuit să aibă loc la Istanbul (Turcia) pe 30 mai, la trei zile distanță după finala Europa League, care s-ar fi desfășurat pe 27 mai la Gdansk (Polonia). Într-o videoconferința UEFA, s-a luat horărârea ca finala Champions League să se dispute pe 27 iunie, iar pe 24 iunie finala Europa League.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.