Campionatele Mondiale de Biatlon pe role la Cheile Gradistei

Campionatele Mondiale de Biatlon pe role la Cheile Gradistei

0 1194

Ultimele pregatiri pentru Campionatele Mondiale de Biatlon pe role, seniori si juniori, fete si baieti la Cheile Gradistei-Fundata. Complexul sportiv de aici gazduieste probele la care si-au anuntat prezenta peste 500 de sportivi si oficiali din intreaga lume. Patronul a investit recent 200 de mii de euro pentru reabilitarea si modernizarea bazei sportive

Ultimele pregatiri pentru Campionatele Mondiale de Biatlon pe role, seniori si juniori, fete si baieti la Cheile Gradistei-Fundata. Complexul sportiv de aici gazduieste probele la care si-au anuntat prezenta peste 500 de sportivi si oficiali din intreaga lume. Patronul a investit recent 200 de mii de euro pentru reabilitarea si modernizarea bazei sportive. Este primul campionat mondial de seniori organizat de Romania.

Baza sportiva de la Cheile Gradistei- Fundata va gazdui, in perioada 24-30 august, desfasurarea celor trei probe de sprint, pursuit si stafeta mixta.

Organizatorii acestor campionate mondiale si-au propus ca Romania sa se claseze in primele sase locuri, atat la juniori, cat si la seniori. Ministrul Tineretului si Sportului, fosta atleta Gabriela Szabo spune ca fiecare banut dramuit poate dezvolta sportul romanesc si se concentreaza pe dezvoltarea sportului de masa, a celui de mare performanta si a infrastructurii sportive. Szabo a triplat bugetul de promovare a sportului de masa chiar zilele acestea.

La evenimentul sportiv sunt asteptati peste 300 de sportivi si inca 200 de oficiali si tehnici din peste 30 de tari, precum China, Rusia, Italia, Austria, Coreea, Polonia, Franta si Estonia, spune Puiu Gaspar, secretar general Federatia Romana de Schi-Biatlonbiatlon role1.

Complexul sportiv Cheile Gradistei-Fundata are 800 de locuri de cazare. Patronul bazei sportive a investit recent 200 de mii de euro pentru ca organizarea competitiei de talie mondiala sa fie impecabila.

Cateva echipe internationale se pregatesc deja pe arena de biatlon iar sportivii spun ca sunt foarte multumiti de conditiile existente.

Bugetul competitiei se aproximeaza undeva la doua milioane de lei, din care jumatate vor fi alocati de Ministerul Tineretului si Sportului. Intrarea la campionatele mondiale va fi gratuita.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.