Campioane mondiale la Crosul Casiopeea

Campioane mondiale la Crosul Casiopeea

0 87
Brasovenii de toate varstele sunt invitati sa alerge sambata alaturi de cateva campioane mondiale. Pe Aleea de sub Tampa au loc Crosul si Marsul Casiopeea, actiuni menite sa stranga fonduri pentru achizitionarea de proteze mamare necesare femeilor care au suferit o mastectomie.
La start se vor alinia, printre altii, atleta Maricica Puica si gimnastele Corina Ungureanu si Claudia Presacan. Fiecare persoana participanta la crosul si marsul de sambata va achita o taxa de participare de 40 de lei, reprezentand o donatie.
Fondurile stranse in urma acestei actiuni vor fi directionate in totalitate catre achizitionarea de proteze mamare care vor fi daruite unor femei care au suferit o mastectomie. De asemenea, fiecare participant adult va primi un voucher pentru o ecografie mamara gratuita.
Nathalie David, presedintele Asociatiei Casiopeea, spune ca anul acesta sunt asteptati si mai multi participanti decat anul trecut; sunt deja peste 600 de inscrisi iar premiera este  voucherul gratuit pe care il vor primi toti participantii pentru o ecografie mamara
Aproximativ 77.000 de femei mor anual in Europa de cancer la san. In Romania, rata de mortalitate este aproximativ stationara sau chiar in usoara crestere, in comparatie cu media europeana care tinde sa scada.
La start se vor alinia si doua dintre cele mai cunoscute sportive, Maricica Puica, laureata cu aur la atletism 3.000 m si bronz 1.500 m la Jocurile Olimpice de la Los Angeles in 1984, si Corina Ungureanu, campioana mondiala si europeana la gimnastica.
Prima editie a Marsului si Crosului Casiopeea a fost organizata in anul 2010, pentru a promova avantajele depistarii din timp a cancerului mamar si pentru a colecta fonduri destinate persoanelor afectate de aceasta boala.
Pana in prezent peste 7.500 de persoane au alergat pentru sanatate la Crosul si Marsul Casiopeea.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.