Campanie Naţionala – Siguranţa tinerilor soferi- raspunderea noastra

Campanie Naţionala – Siguranţa tinerilor soferi- raspunderea noastra

0 586
Unul din trei soferi implicaţi in accidente rutiere grave este tanar. Majoritatea se aflau in timpul programului de lucru cand au fost implicati in aceste evenimente. Cauzele accidentelor rutiere si soluţiile de prevenire vor face obiectul  Campaniei Naţionale pentru Securitate si Siguranţa Rutiera, care se va desfasura pe 20 martie la Brasov.
Actiunea va avea loc sub motto-ul „Siguranţa tinerilor soferi- raspunderea noastra”.
Pe 20 martie, la Brasov vor fi organizate mai multe activitati menite sa semnaleze numarul mare de accidente rutiere provocate in ultimii zece ani de tineri aflati in timpul programului de lucru. Varstele identificate in statistici sunt cuprinse intre 18 si 29 de ani, ceea ce arata ca unul din trei soferi implicaţi in accidente grave este tanar. Cea de-a treia ediţie a Campaniei Naţionale pentru Securitate si Siguranţa Rutiera, cu motto-ul „Siguranţa tinerilor soferi – raspunderea noastra” va reuni la Brasov reprezentanţi ai scolilor de soferi, dealeri auto, firme de transport, asociaţii de afaceri si ONG-uri. Printre invitati se numara si secretarul de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţa din Ministerul Afacerilor Interne.
In Piaţa Sfatului, de la ora 14.00, va rula pe un ecran gigantic un film cu tematica accidentelor rutiere. Organizatorii spera ca mesajul sa atraga atenţia cat mai multor trecatori.
Printre cele mai frecvente cauze ale accidentelor de circulaţie se numara infrastructura deficitara, pregatirea lacunara a soferilor in cadrul scolilor, legislaţia rutiera sau starea tehnica precara a masinilor. Si managementul firmelor de transport care asigura deplasari, organizeaza curse si pregatesc profesional soferii este responsabil pentru statisticile negre ale incidentelor rutiere.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.