Campanie jenanta pentru PE

Campanie jenanta pentru PE

0 101

Ambasadorul Olandei: In Romania s-au facut eforturi maxime pentru a avea o campanie pentru europene cat mai confuza
In Romania s-au facut eforturi maxime pentru a face campania pentru euroalegeri cat mai confuza, nu este o campanie pentru alegeri europene, ci prentru prezidentiale, a spus ambasadorul Olandei la Bucuresti, Jaap Werner in cadrul unei dezbateri despre participarea tinerilor la alegerile din 7 iunie. „As fi dezamagit daca rata de participare va fi de doar 30%, pentru ca Romania are mult de castigat din apartenenta la UE si o multime de bani vin in Romania de la UE”, a spus diplomatul european.
Werner crede ca rata intentiei de participare la vot in Romania de 30% – indicata de ultimul sondaj al Parlamentului European – ar fi una mica si s-a declarat dezamagit de o astfel de lipsa de implicare, intrucat Romania are o serie de beneficii in urma apartenentei la UE si in conditiile in care foarte multi bani europeni sunt directionati catre Romania. Si mai dezamagit ar fi de o mica implicare a tinerilor: in categoria de varsta 18-24 de ani, 15% dintre barbati si 13% dintre femei au indicat ca probabila participarea la vot, potrivit directorului de cercetare de la CSOP, Silviu Matei. „Tinerii trebuie sa fie constienti ca ei pot modela propria tara si Europa”, a spus ambasadorul.

Campanie electorala neconvingatoare
El a recunoscut insa ca nu exista o campanie electorala prea convingatoare in Romania, care sa mobilizeze electoratul sa mearga la vot. „Sunt teme nationale, iar politicienii au inceput deja campania pentru prezidentiale. Prea repede, in opinia mea. (…) S-au facut eforturi maxime pentru a face campania cat mai confuza, nu este o campanie pentru alegerile europene, ci pentru prezidentiale. Nu stiu daca cei din sectorul 5 al Bucurestiului nu cred ca il voteaza pe Vanghelie pentru Parlamentul European”, a spus Werner despre afisele electorale in care apare primarul sectorului 5, sub pretextul ca il sustine pe Adrian Severin.
Ambasadorul a constatat ca nu exista diferente intre agenda europeana a partidelor care candideaza la euroalegeri, ca sunt teme nationale si isi arata surprinderea pentru lipsa unei intelegeri intre fortele politice inainte de campanie, prin care sa convinga sa discute teme europene.

Sursa: HotNews.ro

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.