Campanie destinata prevenirii accidentelor rutiere

Campanie destinata prevenirii accidentelor rutiere

0 55

Zeci de oameni au murit in accidente de motocicleta, de la inceputul acestui an, pe drumurile din Romania. Cele mai multe victime sunt tineri pana in 23 de ani.


Inspectoratul General al Politiei Romane continua campania „Stop accidentelor rutiere! Viata are prioritate!”.


?


Prevenire si educatie rutiera


Cea de-a doua actiune tematica derulata in cadrul campaniei „STOP accidentelor rutiere!Viata are prioritate !” are, in special, un caracter preventiv si constituie o modalitate de atragere a atentiei acestor categorii de participanti la trafic cu privire la pericolele la care se expun sau ii pot expune pe ceilalti ca urmare a incalcarii regulilor de circulatie, urmarindu-se, astfel, reducerea numarului persoanelor decedate si a celor ranite grav.


Pentru asigurarea indeplinirii obiectivelor stabilite pentru actiunea „PIETONII SI MOTOCICLISTII”, vor fi desfasurate activitati structurate pe trei module: prevenire si educatie rutiera, amenajari rutiere destinate cresterii sigurantei rutiere si impunerea legii.


Lansarea oficiala a actiunii tematice a avut loc joi, 6 septembrie la Hotel Intercontinental, in cadrul unei conferinte de presa.


Pe toata durata actiunii vor fi distribuite materiale tematice cu caracter educativ-preventiv si vor fi transmise recomandari pentru prevenirea accidentelor rutiere.


Reamintim faptul ca, in cadrul Campaniei ”STOP accidentelor rutiere! Viata are prioritate!”, incepand cu luna august, Politia Romana, cu sprijinul partenerilor, desfasoara la nivel national actiuni tematice, avand ca scop prevenirea evenimentelor rutiere prin constientizarea opiniei publice asupra consecintelor grave ce se pot produce pe fondul nerespectarii prevederilor legale in domeniul circulatiei rutiere.


Astfel, dupa ce luna trecuta au fost organizate activitati destinate prevenirii accidentelor rutiere cauzate de viteza excesiva, in perioada urmatoare vor fi derulate actiuni pe o anumita tema, dupa cum urmeaza: luna octombrie – CONSUMUL DE ALCOOL SI VITEZA EXCESIVA; luna noiembrie – TRANSPORTUL DE PERSOANE SI DE MARFURI.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.