Campania pentru alegerile europarlamentare : pareri impartite

Campania pentru alegerile europarlamentare : pareri impartite

0 105

?


??????????? Acum cateva zile s-a dat startul pentru campania care preceda mult asteptatele alegeri europarlamentare ce vor avea loc pe data de 25 noiembrie.?In orasul nostru, lucrurile par sa fie destul de calme, la televizor, buletinele electorale incearca sa impace pe toata lumea. Singurul lucru mai «?zgomotos?» din aceasta campanie este o masinuta care se plimba toata ziua cu un cantecel menit sa trezeasca patriotismul amortit de frigul de afara si raceala autoritatilor care nu-si aduc aminte de noi decat in astfel de momente «?cheie?».


??????????? Cu toate acestea, parerile alesilor cu privire la modul de desfasurare al campaniei sunt destul de impartite. Cotidianul «?Transilvania Expres?» a citat cateva dintre parerile acestora, pe care vi le comunicam si noi acum.


??????????? De exemplu, Attila Kovacs, deputat UDMR, este nemultumit: «?Eu cred ca aceasta campanie electorala este una dintre cele mai murdare de pana acum. Ma refer la faptul ca, in unele localitati, afisele UDMR au fost date jos abuziv, asa cum s-a intamplat la Targu Mures, unde primarul a decis sa ne indeparteze materialele electorale. Nici in anii ?90 nu am avut parte de asa ceva!?»


??????????? Titus Corlatean, deputat PSD: „N-au existat mari conflicte si nici atacuri. Problema este, insa, aceasta tentativa a presedintelui Basescu de a ridica PD prin organizarea referendumului pentru votul uninominal in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare. Din punctul meu de vedere este o mare greseala acest demers, fiindca diminueaza importanta scrutinului pentru Parlamentul European si duce in derizoriu o etapa importanta in drumul integrarii Romaniei in UE. Speram ca romanii sa arate ca le pasa si sa se prezinte la vot”


Dumitru Puchianu, deputat PD: „Campania electorala pentru alegerile europarlamentare se desfasoara, in buna parte, in mod civilizat si fara atacuri. Insa nu putem sa nu observam, cel putin la nivelul judetului Brasov, faptul ca PNL face uz de fonduri imense pentru a da spectacole si baluri in teritoriu.


??????????? Gheorghe Gabor, deputat PNL: „Cred ca aceasta campanie electorala este una linistita.”


??????????? Nicolae Vlad Popa, senator PLD: „Fata de celelalte campanii, constatam o inexplicabila inactivitate a TVR si a radioului public, care sunt datoare sa informeze cetatatenii. Cat priveste campania pentru referendum, senzatia mea este ca exista un boicot. Cei care vor compara lista noastra cu celelalte candidaturi ne vor da dreptate si ne vor vota”.


??????????? Nicolae Iorga, senator PRM, incheie magistral aceste replici, pe principiul, «gura pacatosului adevar graieste?»: „Cetatenii s-au saturat de campaniile electorale murdare si de aceiasi candidati. In plus, pentru Parlamentul European trebuie alese persoane care sa ne reprezinte cu cinste, nu sa ne faca de rusine. Important este ca oamenii sa mearga la vot”.
???????????
Ciprian Visan, presedintele Asociatiei „Pro Invest” Brasov: «?Pana acum, campania s-a dovedit a fi una puerila. Candidatii au parca obiective cu totul diferite de cele reale, tematica de interes european lipsind cu desavarsire din prezentarile lor.?»


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.