Campania electorala nu este o scuza pentru prostie

Campania electorala nu este o scuza pentru prostie

0 115

Batalia pe voturi poate fi mai rea decat criza financiara mondiala. Pentru a intra in gratiile electoratului, stanga a propus majorarea pensiilor. Dreapta a grabit-o, avand grija sa scrie un text pe spatele cuponului de pensie din octombrie din care sa reiasa cumva ca guvernul e deosebit de generos si merita sa fie rasplatit. Apoi stanga a pus sare pe rana, cerand marirea cu 50% a salariilor profesorilor si a tipat ca sunt bani. Guvernul a intrat in joc. A vrut sa iasa cand era prea tarziu. Presedintele n-a gasit altceva mai bun decat sa se razbune si a promulgat legea. Acum fac galagie functionarii publici. Stanga, prin vocea disperata a lui Geoana, urla ca sunt bani dar guvernul nu stie sa-i cheltuie. Mircea Geoana nici macar nu realizeaza ce provoaca in plan economic, iar in plan social este un dezastru!
De unde ar trebui sa vina echilibrul, de-acolo vine haosul. Stanga este aceea care trebuie sa nuanteze, care trebuie sa regleze balanta sociala. Intr-o tara in care sunt pensii de 1 leu si pensii de 2500…5000 lei si chiar mai mari, toate ca urmare a activitatii in intreprinderi de stat, cred ca lucrurile trebuie rezolvate altfel: pensiile de un leu aduse la nivelul salariului minim pe economie, iar cele mari, rezultate in urma unor activitati (uneori al naibii de inutile) in sectorul de stat, limitate la un maximum de 2000-2500 lei. Nu este drept ca un fost membru CAP, bagat acolo cu sila, sa ia o pensie de tot rasul, presupunandu-se ca “la tara se descurca altfel, ca mai taie o gaina”. Si este strigator la cer ca un ins care a plimbat servieta cu nimic in fiecare zi si care a facut la servici o burta demna de Cartea Recordurilor sa primeasca pensie de peste 2000 de lei.
In privinta salariilor profesorilor si functionarilor publici, se impun ajustari ale salariilor care ajung doar pentru bilete de autobuz, mancare si haine la mana a II-a. Dar de ce sa majorezi salarii de 1500-2000 de lei (chiar daca acestea se obtin si din prime, ore suplimentare, etc), in afara de performanta? (Ceea ce se intampla in invatamant la ora actuala numai performanta nu este si sunt situatii in administratie in care ramai stupefiat de activitatea pentru care se castiga 1500 de lei lunar, v-as putea da exemple foarte, foarte, concrete).
Din nou cei care se pot grupa sa zbiere pe strazi ori sa paralizeze un sector intreg sunt favorizati in detrimentul celor carora sistemul le-a pus pumnul in gura. Sunt salariati la particulari care muncesc din greu pentru salarii mici. Sunt someri, sunt oameni care si-au luat lumea in cap si au plecat peste mari si tari! Lor nu le-a dat nimeni nimic, in afara de piciorul in fund pe care, facand haz de necaz, il consideram drept pas inainte. Si parca e o traditie, marile inechitati le face stanga! In `90 stegarii si tractoristii tipau si Iliescu le dadea. Ospatarii si frizerii primeau unitatile in locatie de gestiune ajungand stapani pe spatii cu chirii de nimic, patroni facuti la norma,in timp altii erau disponibilizati si imparteau foarte strict un venit de nimic sa ajunga de mancare.
Istoria se repeta. Doar ca populismul atinge cote nebanuite si in dreapta spectrului politic (PD-L si PNL), iar stanga in loc sa echilibreze situatia, adanceste decalajele. Pai e tot aia sa maresti cu 30-50% 1 leu si sa maresti cu aceleasi procente 2500 de lei? Decat asa, mai bine deloc, cine chiar are nevoie nu primeste nimic iar inflatia o va lua razna. Zau, domnu` Geo…nac, ce faceti e ars amandi, adica arta de amorul artei! Ori poate n-am priceput eu bine ce inseamna stanga si social-democratie si in acest caz astept sa-mi explicati, cu cuvintele dumneavoastra, asa cum puteti, putin rarait, cum sta treaba!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.