Camioanele grele vor putea circula noaptea intre Bucuresti si Brasov

Camioanele grele vor putea circula noaptea intre Bucuresti si Brasov

0 247

Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a aprobat un ordin care modifica restrictiile de circulatie ale autovehiculelor de mare tonaj pe DN1. Astfel, camioanele de peste 7,5 tone vor putea circula pe tronsonul Bucuresti – Brasov al Drumului National 1 doar de luni pana vineri, intre orele 22,00 si 6,00, fara autorizatie speciala, iar restrictia de trafic impusa pentru vehiculele cu masa cuprinsa intre 3,5 tone si 7,5 tone a fost eliminata.


Restrictia pentru camioanele de pana la 7,5 tone a fost anulata pentru a facilita distributia de marfa cu vehicule usoare in zona.


Termenul de valabilitate a autorizatiilor speciale de transport a fost extins de la trei luni la sase luni, iar procedura de acordare a fost simplificata. Ordinul prevede, de asemenea, ca transportatorii riverani sunt exceptati de la aplicarea restrictiilor.


Restrictia privind circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata de peste 7,5 tone pe ruta Bucuresti-Ploiesti-Brasov a fost impusa printr-un ordin al MTCT si al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), emis in 2005. Prevederile ordinului comun au fost valabile pana la 31 decembrie 2006.


MTCT si MAI au elaborat un proiect de ordin prin care restrictiile de trafic pe DN 1, valabile in cinci zile ale saptamanii, respectiv de luni pana vineri, sunt prelungite pana la 31 decembrie 2007.


?


In urma negocierilor cu reprezentantii asociatiilor transportatorilor, autoritatile au permis, insa, traficul vehiculelor grele pentru care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a emis o autorizatie nominala de circulatie, valabila cel mult sase luni.


Autorizatiile vor fi acordate doar in cazul transporturilor care nu pot fi efectuate pe alte trasee, din cauza dimensiunilor si a masei ridicate ale vehiculelor sau din cauza existentei punctelor de incarcare-descarcare a produselor, amplasate pe DN 1.


?

Transportatorii au protestat in repetate randuri fata de interzicerea traficului greu pe ruta Bucuresti-Brasov, una din principalele cai de legatura intre Ardeal si sudul tarii, inclusiv prin blocarea temporara a DN1. In urma protestelor transportatorilor fata de limitarea circulatiei pe DN1 si impunerea unor restrictii de tonaj pe ruta alternativa DN1A, Guvernul a decis, in ianuarie 2006, ca traficul vehiculelor grele sa fie permis, de luni pana vineri, intre orele 22:00 si 6:00, pana la finalizarea lucrarilor de refacere a ruteei alternative DN1A.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.