Camera senzoriala pentru ,,Copiii de Cristal”

Camera senzoriala pentru ,,Copiii de Cristal”

0 768
Copiii cu autism din Brasov au o sansa in plus sa se integreze in societate. O fundatie brasoveana a strans fonduri pentru ca Asociatia „Copiii de Cristal”, care se ocupa de acesti copii, sa poata sa amenajeze o camera senzoriala. Aici, cei care sufera de autism se pot obisnui cu diferite medii de viata cu care vor veni apoi in contact, ceea ce le va face adaptarea mai usoara.
Brasovul este unul dintre putinele centre in care copiii cu autism nu au o camera senzoriala, in care sa poata lua primele contacte cu diverse medii in care vor fi obligati sa traiasca. O fundatie brasoveana a organizat pe parcursul anului trecut mai multe evenimente cu scop caritabil, in urma carora s-au strans 69.200 de lei. Cu acesti bani va fi amenajata aceasta camera iar copiii pregatiti pentru mediul in care vor ajunge.
Pentru familiile copiilor si pentru Asociatia „Copiii de Cristal”, aceasta camera este un mare pas inainte. Sorin Avram, parintele unui copil cu autism, spune ca aceste camere senzoriale sunt foarte importante pentru a-i face pe copii sa se comporte in mod natural in diferite medii.
Imediat ce banii vor intra in contul asociatiei, vor incepe si lucrarile pentru amenajarea camerei senzoriale. Aceeasi fundatie, care are o colaborare de 5 ani cu Asociatia „Copiii de Cristal”, va asigura si mobilier pentru necesarul asociatiei.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.